Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Drāma Indonēzijā: Līderis Martins krīt, Banjaja uzvar un atgūst "MotoGP" vadību

Juris Grīns
Juris Grīns

Drāma Indonēzijā: Līderis Martins krīt, Banjaja uzvar un atgūst "MotoGP" vadību
Frančesko Banjaja. Foto: motogp.com

Vēl viens dramatisks pavērsiens "MotoGP" čempionātā noticis Indonēzijas posma "Grand Prix" sacīkstē. No līderpozīcijas kritienu piedzīvoja Horhe Martins, bet uzvaru izcīnīja un vadību kopvērtējumā atguva Frančesko Banjaja.

Sestdien Mandalikas trases sprinta sacīkstē, startējis no 13. pozīcijas, Banjaja nespēja pacelties augstāk par astoto pozīciju, kamēr Martins no sestās starta vietas izcīnīja uzvaru un ar septiņu punktu pārsvaru kļuva par jauno "MotoGP" kopvērtējuma līderi. Šodien scenārijs krasi pretējs - Martinam izstāšanās, bet Banjaja aizcīnījās līdz pirmajai vietai, kamēr kopvērtējumā atguva vadību un pašlaik atrodas 18 punktus priekšā.

"Pramac Ducati" komandas braucējs Martins arī šoreiz sacensības sāka pārliecinoši, jau pirmajā līkumā iebraucot kā līderis, lai gan startēja vien sestais. Spānis bija iekrājis nelielu, bet drošu pārsvaru pār otrajā vietā esošo Maveriku Vinjalesu, kad 13. apļa 11. līkumā motociklam izslīdēja priekša un sekoja kritiens. Tobrīd pirmo vietu pārņēma Vinjaless, taču "Ducati" rūpnīcas braucējs Banjaja atradās aiz viņa un astoņus apļus pirms finiša pārņēma vadību.

Turpinājums bija spraigs, jo Banjajam cieši sekoja gan Vinjaless, gan Fabio Kvartararo. Itālis saglabāja koncentrēšanos un uzvarēja, bet Kvartararo nespēja tikt garām Vinjalesam un ierindojās trešajā vietā. Pirmos trīs braucējus finišā šķīra mazāk par pussekundi. Ceturto vietu guva Fabio di Džianantonio, kuram tas ir karjeras augstākais rezultāts "MotoGP" klasē.

Pirmās starta vietas ieguvējs bija atkritis vairākas pozīcijas uz leju, kad piedzīvoja sadursmi ar Bredu Binderu, nedaudz vēlāk izstājoties. Sacensības nepabeidza arī Pols Espargaro, Marks Markess, Augusto Fernandess, Žoans Mirs un Žoans Zarko.

Līdz čempionāta noslēgumam vēl pieci posmi. Jau pēc nedēļas, 22. oktobrī, nākamās sacensības Austrālijā, Filipailendas trasē.

Indonēzijas GP rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: