Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Stupelim pjedestāls Nīderlandē, startē arī Mucenieks un Kurpnieks

Stupelim pjedestāls Nīderlandē, startē arī Mucenieks un Kurpnieks
Bens Adrijensens / Kaspars Stupelis
Foto: Nikita's Racing Pics

Osas trasē aizvadīts Nīderlandes čempionāta otrais posms blakusvāģu motokrosā. Bena Adrijensena/Kaspara Stupeļa ekipāžai izdevās kāpt uz pjedestāla, taču abos braucienos tika piedzīvotas tehniskas problēmas, kas, iespējams, liedza uzvarēt.

Adrijensens/Stupelis, turpinot gatavoties pirmajiem kopīgajiem startiem pasaules čempionātā, Osas trasē spēja uzvarēt kvalifikācijā, taču turpinājums tik veiksmīgs nebija.

Pirmajā finālbraucienā ekipāža pārņēma vadību un bija līderi sacensību lielāko daļu, taču pēdējā aplī nobloķējās priekšējais rats, kā rezultātā nācās atkrist no pirmās uz piekto pozīciju. Arī otrajā braucienā jau no paša sākuma Adrijensens ar Stupeli nokļuva vadībā, taču sacensību vidū atkal neveiksme - sabloķējās bremzes un šoreiz nācās atkrist no pirmās uz otro vietu.

Abos braucienos uzvarēja Daniels Vilemsens/Peters Beunks, bet uz starta, bez Adrijensena/Stupeļa, stājās vēl divas ekipāžas, kuru sastāvos brauca latviešu kantētāji. Marvins Vanlučene/Haralds Kurpnieks braucienos ieguva sesto un ceturto vietu, bet Kristofs Santermanss/Elvijs Mucenieks - divpadsmito un devīto.

Posma summā uzvarēja Vilemsena ekipāža, kamēr, abos bracienos finišējot otrajā vietā, otrie arī kopvērtējumā Jans Hendrikss/Bens van den Bogārts. Adrijensens/Stupelis izcīnījuši trešo vietu, Vanlučene/Kurpnieks posmā ieņēma piekto vietu, kamēr Santermansam/Muceniekam - astotā pozīcija divu braucienu summā.

Jāpiemin, ka uz starta izgāja gandrīz 40 ekipāžas, līdz ar to konkurence Nīderlandes atklātā čempionāta otrajā posmā bija ļoti spēcīga.

Nīderlandes čempionāta trešais posms plānots 26. martā Oldebrukā, bet vēl pirms tam, 20. martā, Mērbekā startēs Beļģijas čempionāts, kurā tradicionāli piedalās spēcīgākās pasaules ekipāžas un sportisti no Latvijas.

Osas posma rezultāti

VietaEkipāžaPunkti
1Daniel Willemsen / Peter Beunk100
2Jan Hendrickx / Ben van den Bogaart86
3Ben Adriaenssen / Kaspars Stupelis81
4Stuart Brown / Josh Chamberlain75
5Marvin Vanluchene / Haralds Kurpnieks73
6Jan Visscher / Jeroen Visscher70
7Andreas Clohse / Christian Verhagen69
8Kristof Santermans / Elvijs Mucenieks61
9Brett Wilkinson / Steve Kirwin61
10Nick Janssens / Glenn Janssens61

Nīderlandes čempionāta kopvērtējums pēc 2. posma

VietaEkipāžaPunkti
1Jan Hendrickx / Ben van den Bogaart176
2Daniel Willemsen / Peter Beunk150
3Stuart Brown / Josh Chamberlain150
4Kristof Santermans / Elvijs Mucenieks134
5Ben Adriaenssen / Kaspars Stupelis131
6Brett Wilkinson / Steve Kirwin128
7Andreas Clohse / Christian Verhagen124
8Stan Goeyvaerts / Nick Maas112
9Julian Veldman / Jorrit van der Putten110
10Jason van Daele / Tim Smeuninx106

Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").