Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Martins pēc uzvaras Indonēzijas sprintā pārņem "MotoGP" vadību

Juris Grīns
Juris Grīns

Martins pēc uzvaras Indonēzijas sprintā pārņem "MotoGP" vadību
Horge Martins. Foto: motogp.com

"Pramac Ducati" komandas braucējs Horhe Martins izcīnīja uzvaru Indonēzijas posma sprinta sacīkstē, pirmo reizi kļūstot par "MotoGP" pasaules čempionāta līderi. Frančesko Banjaja šoreiz ierindojās tikai astotajā vietā, bet "Ducati" jau nodrošināja titulu ražotāju ieskaitē.

Martins kvalifikācijā piedzīvoja kritienu un sprintā startēja tikai no sestās pozīcijas. Pirmais startēja Luka Marini, kurš atgriezās pēc divu posmu izlaišanas traumas dēļ. 13 apļus garās sacīkstes sākumā itālis pārliecinoši noturēja vadību, kamēr aiz viņa iekārtojās Maveriks Vinjaless un Fabio Kvartararo. Vinjaless drīz pārņēma vadību, bet jau pirmajā aplī krita Marks Markess, kurš nākamgad pievienosies "Gresini Ducati" vienībai.

Martins otrajā aplī apdzina Kvartararo, kurš gan sākotnēji pozīciju atkaroja, pēc tam atkal zaudējot. Piektajā aplī Martins uzveica Marini un ātri vien noķēra Vinjalesu, kuram bija sākušās problēmas ar riepām. Devītajā aplī Martins pārņēma vadību.

"VR46 Ducati" komandas braucējiem izdevās iekarot nākamās divas pozīcijas. Arī Marini un Marko Bedzeki apdzina Vinjalesu, izcīnot otro un trešo vietu.

Līdzšinējais "MotoGP" līderis Frančesko Banjaja netika tālāk par pirmo kvalifikācijas kārtu, startēja trīspadsmitais un sprintā nespēja pacelties augstāk par astoto pozīciju. Astotajā vietā viņš nonāca jau ceturtajā aplī, kad pēc sadursmes krita Aleišs Espargaro un Breds Binders.

Līdz ar to šobrīd "MotoGP" kopvērtējumā spāņu motosportists Martins ir nokļuvis septiņus punktus priekšā "Ducati" rūpnīcas braucējam, itālim Banjajam. Tikmēr "Ducati" jau var svinēt titulu 2023. gada ražotāju vērtējumā.

Sprinta rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: