Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: ''Protams, gribējās uzvarēt mājās, taču viss kārtībā un galvu augšā''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass: ''Protams, gribējās uzvarēt mājās, taču viss kārtībā un galvu augšā''
Pauls Jonass
Ray Archer - KTM Images

Svētdien “Zelta Zirga” mototrasē Ķegumā tika aizvadīts “MXGP of Latvia”, kur MX2 klasē divu braucienu summā trešo vietu izcīnīja Pauls Jonass. Lai arī "Red Bull KTM Factory Racing" braucējs ļoti vēlējās izcīnīt uzvaru savās mājas sacīkstes, šoreiz tas neizdevās.

“Svētdien no rīta noskaņojums bija labs, jo jau pēc sestdienas neveiksmīgās kvalifikācijas biju izdomājis, ko darīju nepareizi un kas jāuzlabo. Var teikt, ka noskaņojums bija kaujiniecisks,” portālam ''Sportacentrs.com'' stāsta Pauls Jonass.

“Pirmajā braucienā izdevās izcelt startu, kā arī turpinājumā aizvadīju labu braucienu, finišā izcīnot otro vietu, ar ko biju apmierināts. Arī uz otro braucienu biju labi noskaņojies, taču startā sanāca neliela ķibele un mani iespieda. Tobrīd biju atkritis uz 20.vietu, tāpēc nebija viegli aizcīnīties uz priekšu, taču pēdējās minūtēs bija ļoti labas sajūtas un varēju braukt brīvi un atraisīti. Pirms tam tomēr tā īsti nejutos savā ādā, jo spiediens visas šīs nedēļas garumā bija liels. Cerēju, ka brauciens būs nedaudz garāks, bet beigās bija tā, kā bija.”

Pauls atzīst, ka, lai arī neizdevās izcīnīt uzvaru, čempionāta kopvērtējumā viņam nedaudz izdevās atrauties no komandas biedra, kas ir pozitīvi. “Prieks, ka izdevās kāpt uz goda pjedestāla, ar ko esmu apmierināts. Protams, ka ļoti gribējās uzvarēt mājās, bet, ja raugāmies no čempionāta viedokļa, tad ieguvu divus punktus, kas ir ļoti pozitīvi. Viss ir kārtībā un galvu augšā,” turpina Pauls, kurš kopvērtējumā par 22 punktiem apsteidz savu komandas biedru.

Jautāts par karstumu, Pauls atzina, ka tas ļoti netraucēja, jo kad brauc, tad pūš vējiņš. Vienīgi karstumu varēja just, kad bija jāstāv pirms starta, taču braucot sajūtas bija labas.

Sarunas nobeigumā Pauls uzslavēja fanus. “Fanus varēja redzēt un dzirdēt visu laiku, it īpaši otrajā braucienā, kad cīnījos no beigām. Dzirdēju ovācijas par katru veiksmīgo manevru, tāpēc paldies visiem atbalstītājiem. Bija forši,” nobeidz Pauls, kuram jau šajā nedēļas nogalē jāstartē Vācijas GP.