Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sekstons Amerikas superkrosa otrajā posmā izcīna pirmo uzvaru "KTM" sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sekstons Amerikas superkrosa otrajā posmā izcīna pirmo uzvaru "KTM" sastāvā
Čeiss Sekstons. Foto: AMA

Pirmo uzvaru kopš pievienošanās "Red Bull KTM" rūpnīcas komandai Amerikas supekrosa čempionāta ("AMA Supercross") otrajā posmā Sanfrancisko izcīnījis 2023. gada čempions Čeiss Sekstons.

Otrā posma finālsacīkste norisinājās dubļainā "Oracle Park" trasē, bet Sekstons vadībā izrāvās jau startā. Tādi spēcīgi braucēji kā Malkolms Stjuarts, Kristians Kreigs un Džeisons Andersons, kā arī vēl citi piedzīvoja kritienus jau pirmajā līkumā.

Turpinājumā Sekstons attālinājās no sekotājiem un guva pārliecinošu uzvaru Tikmēr Īlejs Tomaks un Kens Rokzens drīz pēc sacensību sākuma nokļuva otrajā un trešajā vietā, kurās arī sasniedza finišu. Tomaks zaudēja uzvarētājam septiņas sekundes, Rokzens - gandrīz pusminūti.

MXGP pasaules čempions Horhe Prado, turpinot savu Amerikas tūri, šo posmu noslēdza jau septītajā vietā. Labs progress kopš pirmā posma, kurā spānis ierindojās vien 13. pozīcijā.

Pirmā posma sensacionālais uzvarētājs, 450SX klases debitants Džets Lorenss šoreiz ierindojās tikai 11. pozīcijā un kopvērtējumā tagad atkritis uz otro vietu. Sekstons kļuvis par jauno sezonas līderi, bet Tomaks ir trešais.

Amerikas supekrosa trešais posms notiks 20. janvārī Sandjego.

2. posma rezultāti:

Kopvērtējums: