Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lieliskais Pedrosa uzvar Japānā, Rosi izmanto Lorenso kļūdu (+video)

Lieliskais Pedrosa uzvar Japānā, Rosi izmanto Lorenso kļūdu (+video)
Dani Pedrosa
Foto: AFP/Scanpix

Japānas "Grand Prix" izcīņā Moto GP klasē uzvaru svētdien izcīnīja spānis Dani Pedrosa, kuram šī bija pirmā uzvara šosezon un 50.karjerā.

No starta pirmo pozīciju saglabāja Horhe Lorenso, kuram sekoja komandas biedrs Valentīno Rosi un Andrea Dovicioiso. 12.aplī uz trešo vietu pakāpās Pedrosa, kurš tobrīd slapjajā trasē bija par 0,7 sekundēm ātrāks nekā Rosi un Lorenso, kuri cīnījās ar motocikla priekšējās riepas saķeri.

Turpinājumā Pedrosa strauji tuvojās abiem līderiem. Vispirms Pedrosa 16.apdzina Rosi, bet divus apļus vēlāk viņš samērā viegli apsteidza arī Lorenso, tādējādi nokļūstot brauciena vadībā. Tobrīd starp abiem ''Yamaha'' komandas braucējiem sākās cīņa par otro un trešo vietu, līdz 20.aplī Lorenso gandrīz izbrauca ārpus trases, ko izmantoja Rosi, nonākot otrajā vietā.

Finišā Pedrosa Rosi apsteidza par 8,5 sekundēm, bet Lorenso zaudēja 12 sekundes.

Šobrīd, kad līdz sezonas beigām atlikuši vēl trīs posmi, Rosi savu komandas biedru Lorenso apsteidz par 18 punktiem. Kā pēc sacīkstēm atzina Rosi, tad viņš tagad nenodarbosies ar matemātiku un nerēķinās, cik un kas viņam nepieciešams, lai izcīnītu titulu. Itālis atzina, ka viņa galvenais uzdevums ir finišēt pirms Lorenso.

“Nekad neesmu nodarbojies ar matemātiskiem aprēķiniem, jo 99% no tā nekas nesanāk. Jākoncentrējās uz nākamo posmu, kur centīsimies būt priekšā Lorenso. Tas ir mans mērķis, nevis tagad rēķināt, cik pozīcijas es viņam varu zaudēt,” saka Rosi.

Tikmēr Lorenso uzskata, ka, neskatoties uz visiem apstākļiem, viņš čempionātā joprojām ir ātrākais braucējs trasē.

Pedrosa apsteidz Rosi un Lorenso

Rosi izmanto Lorenso kļūdu

Nākamais posms šajā nedēļas nogalē notiks Austrālijā.

Kopvērtējums:

V.BraucējsMotociklsValstsPunkti
1.Valentino ROSSIYamahaITA283
2.Jorge LORENZOYamahaSPA265
3.Marc MARQUEZHondaSPA197
4.Andrea IANNONEDucatiITA172
5.Dani PEDROSAHondaSPA154
6.Bradley SMITHYamahaGBR152
7.Andrea DOVIZIOSODucatiITA150
8.Cal CRUTCHLOWHondaGBR98
9.Danilo PETRUCCIDucatiITA93
10.Pol ESPARGAROYamahaSPA88

Izmantotie resursi:
crash.net

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 13:41, pirms 9 gadiem
Svētdienas rīta rezultāti otrdienas pusdienas laikā. Kā jau teicu, sportacentrs.com laikam vairs nav tiesību sacīkšu dienā publicēt rezultātus, citādi nevar izskaidrot, kāpēc ir kavēšanās par vismaz vienu dienu.

Bet gonka bija interesanta, dēļ lietus gan mazliet raustīgi visi brauca, un Rossi brauca ar rezervi, lai būtu priekšā Lorenco nevis uz uzvaru. Citādi Rossi lietū ir viens no labākajiem.