Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Elvijs Mucenieks pasaules čempionātā startēs kopā ar spēcīgo Valentīnu Žirū

Elvijs Mucenieks pasaules čempionātā startēs kopā ar spēcīgo Valentīnu Žirū
Elvijs Mucenieks
Foto: x99.lv

Latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks sezonas atlikušo daļu blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātā startēs kopā ar spēcīgo franču pilotu Valentīnu Žirū, kurš šobrīd ierindojas otrajā vietā sezonas kopvērtējumā, zaudējot tikai Etjēnam Baksam/Kasparam Stupelim.

Šī sezona Muceniekam ir bijusi emocijām bagāta. Sezona sākta, startējot ar Janu Hendriksu, bet sezonas vidū, pēc posma Stelpē, sadarbību ar Elviju pilots pēkšņi vienpersoniski pārtrauca. Izlaižot dažus posmus, Elvijs trasē devās kopā ar savu labu draugu Kristofu Santermansu, ar kuru kopā izdevās uzrādīt komandas augstākos rezultātus. Bet arī šī sadarbība tika pārtraukta pēc Ķeguma posma.

Mucenieka pārstāvētais motokrosa klubs "x99/Slīterāni" šodien oficiāli paziņoja, ka Elvijs sezonas pēdējos trīs posmus pasaules čempionātā brauks kopā ar Valentīnu Žirū. Francūzis uz doto brīdi pasaules čempionāta kopvērtējumā ieņem augsto otro vietu, par 3 punktiem apsteidzot trešajā vietā esošo Janu Hendriksu, kurš pēc sadarbības šķiršanas ar Mucenieku startē kopā ar aizvadīto divu sezonu čempionu Benu van den Bogārtu.

Pēc Ķeguma posma Žirū līdzšinējais līdzbraucējs Nikolā Musē devās pie dakteriem un viņam tika konstatēts kaula lūzums kājai. Pēc ārsta prognozēm braukt nebūs iespējams vismaz četras līdz sešas nedēļas.

Mucenieks sezonu sāka kopā ar Janu Hendriksu, ar kuru sezonas gaitā tika uzrādīti teicami rezultāti, atrodoties čempionāta kopvērtējuma trešajā vietā. Pēc Stelpes posma sadarbību ekipāža pēkšņi pārtrauca, kā rezultātā Elvijs palika bez pilota. Sezonas turpinājumā trīs posmus Elvijs startēja kopā ar Kristofu Santermansu.

Pēc Musē iegūtās traumas ar Elviju sazinājās Žirū un tika panākta vienošānās par kopēju sadarbību atlikušajos posmos.

Nākamais pasaules čempionāta posms risināsies 29. un 30. augustā, Šveicē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

Vai Žirū/Mucenieka ekipāža šogad izcīnīs uzvaras?

  • 64

  • 26

  • 4



, 2015-08-12 21:10, pirms 9 gadiem
Galvenais nepalaist hendricx priekšā..
, 2015-08-12 21:22, pirms 9 gadiem
Lai jau paliek otrie aiz stupeļa...
Foto: motogp.com

Banjaja uzvar, "Ducati" komanda pēdējā līkumā izkārto dubultuzvaru

"MotoGP" čempionāta septītajā posmā Itālijas "Grand Prix" uzvaru izcīnījis mājinieks Frančesko Banjaja, savukārt viņa komandas biedrs Enea Bastianīni sacensību pēdējā apļa pēdējā līkumā apdzina Horhi Martinu, nodrošinot "Ducati" rūpnīcas vienībai dubultuzvaru.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
23

Jonasam Vācijas MXGP posms noslēdzas ar smagu kritienu

Izcīnījis piekto vietu pasaules motokrosa čempionāta Vācijas posma pirmajā braucienā, jau otrās sacīkstes startā Pauls Jonass piedzīvoja kritienu. Pēc sākotnēji pieejamās informācijas, sportists guvis atslēgas kaula savainojumu.
Foto: WSC
3

Lielbāržu ekipāža ar trešo vietu Čehijā atgūst PČ līderpozīciju

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta ceturtais posms šodien tika aizvadīts Čehijā, dubļainajā Kramolinas trasē, kur brāļi Daniels un Bruno Lielbārži braucienus noslēdza piektajā un otrajā pozīcijā, summā izcīnot godalgoto trešo vietu. Kopvērtējumā tas ļāvis atgūt līderpozīciju.