Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Elvijs Mucenieks un Lauris Daiders sezonu uzsāks jau martā

Elvijs Mucenieks un Lauris Daiders sezonu uzsāks jau martā
Foto: Zdenek Ružička

Jau pēc 80dienām Liepājā drebēs zeme, jo tieši “Laumas” mototrasē kritīs starta barjera, dodot startu Latvijas motokrosa sezonai. Taču „x99/Slīterāni” komandai motokrosa sezona sāksies krietni agrāk – martā. Esam kārtīgi atpūtušies un nu ar pilnu jaudu gatavojamies gaidāmajai sezonai. Kas mums padomā?

Šīs sezonas mērķis ir skaidrs – braukt tā, lai pašiem prieks. Individuālie sportistu mērķi arī katram dažādi – kādam mērķis ir pārsteigt sevi, citam neiegūt traumas, bet kādam 2. vieta jau būs zaudējums. Kopīgiem spēkiem cīnīsimies arī par komandu ieskaitēm, taču šosezon lielāku uzmanību vērsīsim uz mazo sportistu izaugsmi.

Mūsu šī gada moto sezona sāksies jau martā. Marta sākumā pirmie starti būs Elvijam Muceniekam un Laurim Daideram, kad sāksies Francijas, Beļģijas un Nīderlandes čempionāti. Kā ierasts mūsu skaistās dāmas pārstāvēs komandu ikgadējā “Sieviešu dienas rallijā”, kas šogad norisināsies 4. martā. Un marta beigās kopīgi visi uzkrāsim spēkus pavasara treniņnometnē, kārtīgi sagatavojoties pirmajiem startiem Latvijā. Arī šosezon startēsim Latvijas Motosporta Federācijas sacensību kalendāra sacensībās, paralēli piedaloties citos sacensību seriālos un Pasaules un Eiropas čempionāta posmos.

Vienas no aizraujošākajām šīs sezonas izmaiņām noteikti ir vērojamas starp blakusvāģu ekipāžām. Šogad pasaules čempionātā blakusvāģiem komandu pārstāvēs Elvijs Mucenieks un Lauris Daiders. Pēc aizvadītajā gadā neveiksmīgā kritiena, trasē atgriezīsies Elvijs, kurš šosezon startēs ar franču pilotu Valentīnu Žirū. Mērķis – pasaules čempiona tituls. Savukārt Lauri trasē varēsim redzēt kopā ar beļģu pilotu Kristofu Santermansu, kurš pērn startēja kopā ar Elviju.

Esam satraukti un gandarīti paziņot, ka šīs nebūs vienīgās pārmaiņas starp blakusvāģu ekipāžām. Pēc vairāku gadu pārtraukuma, “kulbā” atgriezīsies Jānis Kirilko. Jāņa pirmie soļi motokrosā sākās tieši ar blakusvāģiem un nu viņš ir atgriezies pie savām motokrosa saknēm. Taču šis nemaz nenozīmē, ka mēs viņu vairs neredzēsim trasē uz kvadracikla. Kā Jānis atzina, tad, ja būs jauda un vēlme, tad sacensību dienā uzsēdīsies arī uz sava četriteņa. Nu ko, jaunie, gatavojaties, konkurence būs visnotaļ sīva.

Šosezon komanda tiks pārstāvēta arī Eiropas čempionātā kvadracikliem. Pāris posmos uz starta stāsies Kristaps Veinbergs un Ričards Zālīte. Abiem puišiem mērķi ir augsti – Kristapa mērķis ir iekļūt TOP5 katrā no posmiem, kuros startēs, bet Ričardam – iekļūt TOP8. Vēl viens no Kristapa ilgtermiņa mērķiem ir izcīnīt Latvijas čempionāta titulu Q PRO klasē. Šķiet šo mērķi viņš uztver īpaši nopietni, jo pirmo reizi savā karjerā ir sācis intensīvi trenēties ārpus trases.

Izmaiņas ir skārušas arī komandas sastāvu, taču esam ļoti saviļņoti, jo pavisam drīz komandai pievienosies viens mazs, bet dikti spēcīgs atbalsts..

Šī komandai būs vien ceturtā sezona un iepriekšējo sezonu laikā esam sapratuši, ka galvenais nav rezultāti, bet gan cilvēki komandā, kas atbalsta, palīdz, vairo mīlestību un kā saka, ir “viens par visiem un visi par vienu”. Ar nepacietību gaidām jauno sezonu, kas solās būt sacensībām, rezultātiem un emocijām bagāta! Par pārējām izmaiņām ziņosim jau pavisam drīz.

Mēs esam gatavi 2017. gada sezonai. Un Jūs?

Informāciju sagatavoja:
Monta Tiltiņa,
"x99/Slīterāni" menedžere


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").