Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MX2 klasē spraigas cīņas un De Volfam uzvara pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

MX2 klasē spraigas cīņas un De Volfam uzvara pirmajā posmā
Kajs de Volfs. Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta pirmajā posmā Argentīnā MX2 klasē otro braucienu kā uzvarētājs noslēdza Kajs de Volfs, kļūstot arī par uzvarētāju divu braucienu summā.

Jau vēstījām, ka MX2 klases pirmo braucienu ar uzvaru noslēdza "GasGas" komandas braucējs Simons Langenfelders, kurš finišēja divas sekundes priekšā De Volfam, bet trešo vietu ieņēma Tibo Benistāns. De Volfs uz otro vietu pacēlās vien pēdējā aplī.

Otrā brauciena startā vadībā izrāvās jaunās "Triumph" rūpnīcas komandas braucējs Mikels Hārups. Viņu vajāja pirmā brauciena uzvarētājs Langenfelders, gandrīz izraisot sadursmi, pēc kā otrajā vietā nonāca Lukass Kūnens. Vēl pēc laika Kūnens jau bija vadībā, tomēr pieļāva kļūdu, izbraucot no trases un atkal zaudējo šīs divas pozīcijas.

"Husqvarna" komandas sportists nepadevās un 11. aplī atkal atgriezās vadībā. Pēc tam Langenfelders zaudēja ātrumu un palaida garām De Volfu. Tikmēr pēdējā apļa beigās kļūdu pieļāva Kūnens, kā rezultātā viņa komandas biedrs De Volfs izrāvās vadībā un uzvarēja, bet Hārups tika pie otrās vietas. Pats Kūnens finišēja trešais, tālāk Langenfelders un 2023. gada čempions Andrea Adamo piektajā vietā.

Posma summā uzvarēja De Volfs, otro vietu guva Langenfelders, bet "Triumph" vienība debijā atzīmējusies ar trešo vietu Hārupa izpildījumā. Tibo Benistāns ieņēma ceturto vietu, bet Adamo - piekto. Vēl pērn startējis Eiropas čempionātā EMX250 klasē, pirmo sezonu MX2 pasaules čempionātā ar sesto vietu uzsācis Feručio Dzanki.

Pirmais brauciens:

Otrais brauciens:

Kopvērtējums: