Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

No 2026. gada notiks pasaules motokrosa čempionāts elektriskajiem motocikliem

Juris Grīns
Juris Grīns

No 2026. gada notiks pasaules motokrosa čempionāts elektriskajiem motocikliem
"Stark VARG" elektriskais motokrosa motocikls. Foto: Stark VARG

Šajā nedēļas nogalē notiekošā pirmā posma ietvaros Argentīnā ticis oficiāli paziņots par vēl viena pasaules motokrosa čempionāta izveidi, kurā varēs piedalīties ar elektriskajiem motocikliem. Pirmā sezona tiks aizvadīta 2026. gadā.

"Pēdējo gadu un mēnešu laikā esam redzējuši lielu attīstību motociklu elektrifikācijā," stāsta MXGP rīkotāja "Infront Moto Racing" izpilddirektors Davids Luongo. "Tāpēc domāju, ka šis ir labs brīdis, lai izveidotu jaunu atbalsta klasi, kas būs pilnībā veltīta elektriskajiem motocikliem."

Šobrīd pasaules motokrosa čempionāts notiek MXGP un MX2 kategorijās, kā arī sieviešu jeb WMX klasē.

Luongo atzīst, ka nolemts neveidot tiešu konkurenci elektriskajiem un ar tradicionālajiem motoriem aprīkotajiem motocikliem.

"Negribam maisīt šīs lietas, bet gan izveidot ceļu, lai šīs tehnoloģijas var attīstīt, un tās piedzīvotu izaugsmi, un mēs redzēsim, kā tas notiek," viņš skaidro. "Daudz kas pēdējos mēnešos noticis bez skaidras izpratnes, kādā virzienā tiek iets. Domāju, ka MXGP ir jāatbalsta šī tehnoloģija. Tāpēc gribu paziņot par jaunas atbalsta klases izveidi uz 2026. gada sezonu, sadarbībā ar FIM un ražotājiem. Tas būs pilnībā elektrizēts pasaules čempionāts, kas notiks kopā ar MXGP."

Sākotnējais mērķis ir aizvadīt piecus vai sešus posmu garu sezonu Eiropā. Tagad sadarbībā ar motociklu ražotājiem tiks strādāts pie tehnisko noteikumu izstrādes.

Izmantotie resursi:
mxgp.com

     [+] [-]

, 2024-03-09 21:30, pirms 2 mēnešiem
Cerams ,ka sportistiem nekas nenotiks,bet nu gaidu,ka daudz motoru nenokupēs nu un galvenais lai tā štelle neaiziet pa īsosavienojumu.Cereu,ka šitam pasākumam nākotne nebūs.