Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass jauno MXGP sezonu sāk ar trešo vietu kvalifikācijas sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass jauno MXGP sezonu sāk ar trešo vietu kvalifikācijas sacīkstēs
Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34

Lieliskā veidā jauno MXGP sezonu uzsācis Pauls Jonass, pirmajā posmā Argentīnā sasniedzot augsto trešo vietu kvalifikācijas sacensībās. Ātrāki par viņu bija tikai Tims Gajsers un Romēns Fevrs, bet aizmugurē palika 2023. gada pasaules čempions Horhe Prado.

Brīvajos treniņbraucienos Jonass uzrādīja piekto ātrāko rezultātu, bet kvalifikācijas treniņā starp 35 braucējiem bija jau otrais ātrākais, piekāpjoties tikai 2023. gada MXGP vicečempionam Fevram no "Kawasaki" komandas. "Standing Construct Honda" komandas braucējs sev aizmugurē atstāja "Honda" rūpnīcas braucējus Gajseru un Rubenu Fernandesu.

Arī kvalifikācijas sākums padevās lielisks, un pēc starta Jonass atradās trešajā vietā, zaudējot tikai Gajseram un Fevram. Tā arī tika noslēgts pirmais aplis, kamēr aizmugurē bija tādi braucēji kā Maksims Reno, pērnā gada MXGP čempions Prado un Džeremijs Sīvers. Jau pirmajā aplī izstājās MXGP debitants, iepriekšējo četru sezonu MX2 vicečempions Jago Gērtss, kā arī Fernandess.

Kamēr abi vadībā esošie sāncenši attālinājās, Jonasam pirmajos apļos izdevās palielināt pārsvaru pār "Yamaha" komandas sportistu Reno par vairākām sekundēm. Drīz vien Gajsers izveidoja nelielu, bet drošu pārsvaru pār Fevru, kurš tāpat bija pāris sekundes priekšā Jonasam. Tikmēr turpmākajos apļos šī trijotne arvien tālāk aizmuka no Reno.

Septītajā aplī "GasGas" pārstāvis Prado apdzina Reno cīņā par ceturto vietu, bet Jonass tobrīd bija jau vairāk kā sešas sekundes priekšā. Čempions mūsu braucējam pietuvoties nespeja un palika ceturtais, bet Jonass ļoti pārliecinoši finišēja trešais.

Gajsers uzveica Fevru ar sešu sekunžu pārsvaru, Jonass finišu sasniedza vēl pēc 1.3 sekundēm, pēdējos apļos spējot pietuvoties. Aiz Jonasa ierindojās Prado un Reno, kā arī tādi MXGP smagsvari kā Džefrijs Herlingss un Džeremijs Sīvers.

Neveiksmīgi sezona iesākusies Jonasa jaunajam komandas biedram Alberto Forato. Sportists savainojās "Hawkstone International" motokrosā piedzīvotajā kritienā, un kājai arī tika veikta operācija. Diemžēl kvalifikācijas treniņā šī trauma atkal lika par sevi manīt, tādēļ no turpmākās dalības Argentīnas posmā itālim nācās atteikties.

MXGP kvalifikācijas sacensību rezultāti:

MX2 kvalifikācijas sacīkstē uzvarēja Lukass Kūnens, kurš vadību pārņēma sacensību beigu daļā, kad apdzina 2023. gada čempionu Andreā Adamo. Arī Kajs de Volfs, kuram pagājusī sezona neizdevās kā iecerēts traumas dēļ, tika Adamo garām, nodrošinot sev otro vietu.

Adamo bija vadībā jau pirmajā aplī, kamēr viņam sekoja Simons Langenfelders. De Volfs drīz vien viņu apdzina. Arī Kūnenam nācās veikt apdzīšanas, lai tiktu augstāk un pēc kāda laika viņš bija trešais. Divus apļus pirms beigām Kūnens apdzina De Volfu, pēc tam arī Adamo. Langenfelders palika ceturtais, Tibo Benistāns - piektais.

Tikmēr vairāki debitanti, kas pērn startēja Eiropas čempionātā EMX250 klasē, spēja finišēt "Top 10". Marks-Antuāns Rosi guva sesto vietu, bet 2023. gada EMX250 čempions ierindojās astotajā pozīcijā, kamēr Feručio Dzanki noslēdza pirmo desmitnieku.

MX2 kvalifikācijas sacensību rezultāti:

Svētdien Argentīnas posmā izšķirošie finālbraucieni. Tiešraidēs tie būs vērojami "Go3 Sport 3" televīzijas kanālā. Sacensību translāciju sākums plkst. 18:00 un 21:00 pēc Latvijas laika.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-09 22:06, pirms 2 mēnešiem
Negaidīti labi.

  +4 [+] [-]

, 2024-03-09 22:16, pirms 2 mēnešiem
Sākums sezonai tiešām labs. Ja nenorauss uz muti tad top 10 vajadzētu trāpīt. Veiksmi

  +2 [+] [-]

, 2024-03-09 22:28, pirms 2 mēnešiem
Šī ir viena no Paula mīļākajām trasēm, takā cerams būs labs rezultāts.

     [+] [-]

, 2024-03-09 22:42, pirms 2 mēnešiem
Viss būs kārtībā, ja neleks augstāk par savām spējām!..
Skaidrs ka līgumu vaig uz nākošo sezonu nopelnīt un to arī Paulīts darīs!
Tapēc esam pacietīgi un turam īkšķus!

  -2 [+] [-]

, 2024-03-10 02:18, pirms 2 mēnešiem
Dzimmiy NEDIR*!!

     [+] [-]

, 2024-03-10 09:21, pirms 2 mēnešiem
markkomartins rakstīja: Sākums sezonai tiešām labs. Ja nenorauss uz muti tad top 10 vajadzētu trāpīt. Veiksmi
Argentīnā noteikti būs augstāk.

     [+] [-]

, 2024-03-10 11:49, pirms 2 mēnešiem
Cikos fināls un kāds kanāls rāda ?

     [+] [-]

, 2024-03-10 18:55, pirms 2 mēnešiem
Ir kādam strīms kur var redzēt?