Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ķegumā sākas pasaules motokrosa čempionāta posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Ķegumā sākas pasaules motokrosa čempionāta posms
Foto: mxgp.com

Viens no gada lielākajiem motoru sporta notikumiem Latvijā norisināsies jau šajās brīvdienās Ķegumā, kur mototrasē "Zelta zirgs" tiks aizvadīts pasaules motokrosa čempionāta septītais posms. Visa uzmanība uz mājinieka Paula Jonasa cīņu par uzvaru MX2 klasē.

Šobrīd ir aizvadīti seši posmi, sezonai sākoties tādās eksotiskās valstīs kā Katara, Indonēzija, Argentīna un Meksika, bet turpinoties Eiropā - Itālijā un Nīderlandē. Latvijā tiks aizvadīts trešais Eiropas posms. "Zelta zirgs" trase pasaules čempionātu uzņem kopš 2009. gada un vienreiz šeit notikušas arī Nāciju kausa sacensības.

Pauls Jonass līdz šim Ķegumā nav uzvarējis ne reizi, tomēr 2015. gadā viņš abos braucienos ierindojās otrajā vietā. Viņš ir vienīgais no latviešiem, kuram izdevies Ķegumā kāpt uz pjedestāla. Tikmēr MXGP klasē lielākie panākumi no mūsējiem bijuši Matīsam Karro, kurš šobrīd karjeru turpina Brazīlijā. 2011. gadā viņš vienā no braucieniem guva devīto vietu, bet 2013. gadā vienā no finālsacīkstēm ierindojās desmitajā pozīcijā.

Šoreiz prestižajā MXGP klasē Ķegumā jāiztiek bez latviešiem, toties vadošo sportistu cīņas būs ne mazāk sīvas kā vienmēr. Kā līderis Latvijā ieradies pašreizējais pasaules čempions Tims Gajsers no "Honda" komandas, kurš šeit uzvarēja pirms gada, taču iepriekšējais posms viņam nebija no spožākajiem, tāpēc tikai 14 punktus pašlaik atpaliek titulētais "KTM" pārstāvis Antonio Kairoli. Trešais pašlaik ir Gotjē Polēns, kurš sestajā posmā guva uzvaru.

Pieteikto sportistu sarakstā MXGP klasē kopumā ir 40 braucēji. Uz starta stāsies arī igauņi Tanels Leoks, Prīts Ratseps, Harijs Kullass un Erki Kahro, kā arī lietuvietis Armins Jasikonis no "Suzuki" rūpnīcas komandas, kurš iepriekšējā posmā Nīderlandē izcīnīja augsto septīto vietu.

MXGP kopvērtējums pirms 7. posma

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersHonda234
2.Antonio KairoliKTM220
3.Gotjē PolēnsHusqvarna192
4.Džeremijs van HorebīksYamaha182
5.Jevgēņijs BobriševsHonda176
6.Klemēns DesālsKawasaki172

Latvijas motokrosa līdzjutēji ar lielāko nepacietību, protams, gaida MX2 klases sacensības, kur arī pieteikušies 40 sportisti. Jonass uz Ķegumu dodas kā pasaules čempionāta līderis, kopvērtējumā par 19 punktiem apsteidzot Džeremiju Sīveru no "Suzuki" komandas, kamēr trešo vietu ieņem Džulians Lībers. Atgādinām, ka pirms divām nedēļām Valkensvārdes trasē Jonass uzvarēja abos braucienos, par spīti tam, ka vēl bija jūtamas Meksikā gūtās rokas traumas sekas.

Sportists Latvijā bija atgriezies jau pagājušajā nedēļā, tomēr apaukstējās un atlika plānus par startēšanu Latvijas čempionāta otrajā posmā Aizputē, kas bija domāta kā iesildīšanās un līdzjutēju iesildīšana pirms Latvijas Grand Prix. Šobrīd sportists ir gatavs stāties uz starta Ķegumā, lai iepriecinātu līdzjutējus - lai gan "KTM" rūpnīcas braucējs atzīst, ka šī nav viņa mīļākā trase sezonas kalendārā, nav šaubu, ka viņa mērķis ir tikai un vienīgi uzvara.

MX2 kopvērtējums pirms 7. posma

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Pauls JonassKTM242
2.Džeremijs SīversSuzuki223
3.Džulians LībersKTM197
4.Tomass Kjers OlsensHusqvarna188
5.Benuā PaturelsYamaha173
6.Brends van DoninksYamaha159

Paralēli Ķegumā norisināsies arī Eiropas motokrosa čempionāta trešais posms EMX250 klasē un otrais posms EMX125 klasē.

91 sportists gatavojas startēt 250 kubikcentimetru klasē, līdz ar to cīņa par iespēju braukt finālsacīkstēs būs ļoti spraiga. Cīņā dosies arī latvieši Kārlis Sabulis, kurš šogad aizvada pilnu sezonu, Kristers Drevinskis un Arnolds Sniķers. Neskatoties uz "nullīti" otrā posma otrajā braucienā, šobrīd kopvērtējumā Sabulis ierindojas augstajā piektajā vietā, kamēr līderis ir somu braucējs Miro Sihvonens.

87 dalībnieki pieteikušies 125 kubikcentimetru klasē, kur arī uz starta izies latvieši - Rainers Žuks un Niks Niklāvs Sūna. Pilnu sezonu gan Eiropas EMX125 čempionātā mūsu sportisti nebrauc, bet pēc pirmā posma vadībā ir dānis Mikels Hārups.

Visus pasaules čempionāta MXGP un MX2 klašu finālbraucienus svētdien tiešraidē būs iespējams vērot televīzijas kanālā "Motorsport.tv".

Nedēļas nogales sacensību programma Ķegumā

Sestdiena, 6. maijs:

13:10EMX250 pirmais finālbrauciens
16:25MX2 kvalifikācijas sacīkstes
17:10MXGP kvalifikācijas sacīkstes
17:55EMX125 pirmais finālbrauciens

Svētdiena, 7. maijs:

09:45EMX125 otrais finālbrauciens
11:30EMX250 otrais finālbrauciens
13:15MX2 pirmais finālbrauciens
14:15MXGP pirmais finālbrauciens
16:10MX2 otrais finālbrauciens
17:10MXGP otrais finālbrauciens

Pilna programma: docs.mxgp.com

     [+] [-]

, 2017-05-06 11:32, pirms 7 gadiem
Kādam ir informācija, kur tiešraidē redzēt jau sestdienas braucienus?

  -2 [+] [-]

, 2017-05-06 12:00, pirms 7 gadiem
visus iepriekšējos posmus es skatījos caur Lattelecom telivīziju MOTORSPORT.TV kanālu, bet šaubos vai latvijas posmu rādīs!!!

     [+] [-]

, 2017-05-06 12:16, pirms 7 gadiem
Freedooom rakstīja: Kādam ir informācija, kur tiešraidē redzēt jau sestdienas braucienus?
motors tv rītdien rādīs visus 4 braucienus tiešraidē, lattelecom televīzijā sporta pakā, kvalifikāciju gan nevar redzēt.

     [+] [-]

, 2017-05-06 16:22, pirms 7 gadiem
Rīt tiešraide, lieliskā kvalitātē + 17 grādos Ķegumā, būs lieliskas emocijas!