Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

A.Justs: Pirms brauciena beigām pa kaklu trāpīja pamatīgs akmens, kas liedza pilnvērtīgi elpot

A.Justs: Pirms brauciena beigām pa kaklu trāpīja pamatīgs akmens, kas liedza pilnvērtīgi elpot
Augusts Justs

Sacensību rītā dalībniekus nepatīkami pārsteidza pa nakti uznākušais sals, un līdz ar to trases lielākā daļa bija sasalusi. Taču saule līdz pirmajiem braucieniem trases segumu padarīja daudz patīkamāku, un uz braucieniem jau varēja braukt pa mīkstām smiltīm.

Pirmajā braucienā ne visai veiksmīgs starts padevās Robertam Justam, kurš nokļuva ap 35. vietu. Brauciena turpinājumā īsti pacīnīties par vietu pirmajā divdesmitniekā nesanāca, tāpēc finišā 24. vieta. Otrajā braucienā Robertam starts padevās jau daudz veiksmīgāks, taču, atrodoties 18. vietā, tika piedzīvots kritiens, pēc kura Robis no brauciena izstājās dēļ gūtajiem sasitumiem.

MX1 klasē labus braucienus aizvadīja Augusts Justs, kuram abos startos jau uzreiz izdevās ielauzties pirmajā divdesmitniekā un visa braucienā garumā, uzrādot stabilus apļa laikus, savu pozīciju noturēt. Pirmajā braucienā Augustam 17. vietā, savukārt otrajā braucienā augstā 15. vieta, kas kopvērtējumā divu braucienu summā Augustu ierindoja 15. vietā.

Roberts Justs: "Ar šīm sacensībām esmu ļoti neapmierināts, jo neizdevās parādīt sniegumu un varējumu, kādu vēlējos. Pirmajā braucienā bija ļoti slikts starts un šajā trasē bija ļoti grūti ar apdzīšanu, tāpēc pirmajos apļos apdzīt konkurentus nebija pārāk viegli, un līdz finišam tā arī līdz 20 pozīcija netiku. Otrajā braucienā sākums jau bija daudz labāks. Biju vietā, par kuru dod punktus, bet diemžēl neveiksmīgs piezemējums vienā no tramplīniem, kas mani izsita no brauciena. Nedaudz apdauzījos un finiša līniju nešķērsoju."

Augusts Justs: "Ar savu braukšanu esmu daļēji apmierināts, jo varēju nostartēt vēl labāk. Taču arī šis rezultāts ir labs, jo tika izcīnīti desmit ieskaites punkti, kas priekš manis ir ļoti svarīgi sezonas kopvērtējumam. Pirmajā braucienā visu braucienu spēju uzrādīt ļoti labus apļa laikus un varēju pacīnīties ar tādiem sportistiem kā Gonsalves un Boog. Diemžēl trīs apļus līdz beigām no priekšā braucošā motocikla aizmugurējā riteņa man pa kaklu trāpīja pamatīgs akmenis, kas man liedza pilnvērtīgi elpot, brīžiem pat trūka gaiss. Par laimi, viss beidzās labi un finišēju 17. vietā. Otrajā braucienā arī izdevās pirmajos apļos ielauzties divdesmitniekā, tomēr jau no brauciena sākuma jutos pārāk stīvi. Laikam psiholoģiskā spriedze bija pārāk liela, un vēlme nostartēt arī otro braucienu tikpat veiksmīgi un pat labāk darīja savu, un brauciena otrajā pusē pamatīgi saguru, kas lika samazināt tempu. Tomēr finiša līniju šķērsoju 15. vietā, kas kopvērtējumā deva arī tādu pašu pozīciju."

Izmantotie resursi:
msracing.eu