Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lūiss Hamiltons: "Esmu par vecu, lai startētu "MotoGP" sacīkstēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lūiss Hamiltons: "Esmu par vecu, lai startētu "MotoGP" sacīkstēs"
Lūiss Hamiltons. Foto: Monster Energy

"Formula 1" zvaigzne Lūiss Hamiltons šonedēļ klātienē apmeklēs "MotoGP" sezonas atklāšanas sacensības Katarā un atklājis, ka šogad vairākas reizes plāno aizvadīt testus ar motošosejas motociklu. Reizē gan viņš apklusina iespējamās baumas, sakot, ka ir par vecu, lai piedalītos "MotoGP" sacensībās.

Hamiltona interese par motocikliem jau sen nav noslēpums, un jau iepriekš viņš piedalījies testu braucienos. Šonedēļ Katarā sportists būs viesis "SRT Yamaha" komandā, ko, tāpat kā viņa pārstāvēto F1 vienību "Mercedes", sponsorē Malaizijas naftas kompānija "Petronas".

"Es vienmēr esmu mīlējis motociklus, tie mani aizrauj," atzīst 34 gadus vecais britu autosportists. "Domāju, ka neskatīšos visu sacīksti, bet mani ļoti intriģē tas, ka varēšu redzēt, kā braucēji veic savus pienākumus, cik atšķirīga viņiem ir kvalifikācija no mūsējās, ar kādu informāciju braucēji strādā."

Pēdējo reizi "MotoGP" sacensības Hamiltons apmeklēja 2015. gadā, bet pērn decembrī Heresas trasē testēja "World Superbike" specifikācijas "Yamaha R1" motociklu.

"Katarā redzēto izmantošu kā pieredzi, lai iemācītos kaut ko jaunu," turpina pieckārtējais F1 pasaules čempions. "Tomēr nepārprotiet mani - esmu par vecu, lai startētu "MotoGP". Neesmu tik pašpārliecināts kā jaunais Marks Markess. Tajā pašā laikā tādā veidā dažbrīd varu interesanti pavadīt laiku."

Kamēr F1 pilots Hamiltons interesējas par motošoseju, leģendārā motosportista Maika Dūena dēls Džeks šogad turpinās pērn iesākto karjeru formulu sacensībās. Pieckārtējā "MotoGP" čempiona atvase jau pērn no kartinga pārsēdās formulā, startējot Lielbritānijas F4 čempionātā, kur uzvarēja vairākās sacīkstēs un kļuva par labāko debitantu. Šosezon 16 gadus vecais austrālietis Džeks Dūens startēs "Euroformula Open" sacensībās, kur pārstāvēs Kimi Raikonena un viņa menedžera savulaik izveidoto komandu "Double R Racing".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...