Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sniķers pirms EČ Ķeguma posma izcīna savu pirmo pjedestālu MX2 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Sniķers pirms EČ Ķeguma posma izcīna savu pirmo pjedestālu MX2 klasē
Arnolds Sniķers
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Ar labiem panākumiem Latvijas čempionāta otro posmu aizvadījusi "MX4 Dobele" komanda. Pēc komandas vārdiem, trase bijusi diezgan sarežģīta, jo bija pamatīgi dubļi, špūres, bet, neskatoties uz to, divi vienības puiši kāpa uz pjedestāla. Lai arī komandu cīņā "MX4 Dobele" piedalījās nepilnā sastāvā, tie, kuri brauca, spēja sarūpēt tai sesto vietu.

85 kubikcentimetru klasē klasē ar dubultuzvaru braucienos par pārliecinošu līderi čempionāta kopvērtējumā ir kļuvis Mairis Pumpurs. Kvalifikācijas braucienu sportists aizvadīja piesardzīgi, toties pirmajā braucienā perfekts starts un uzvara, bet otrajā braucienā neliela aizķeršanās startā un pusi no brauciena cīņa par pirmo vietu ar Krievijas sportistu Jegoru Skorobogatovu, tomēr finišā Mairis pirmais ar 16 sekunžu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju.

MX2 klasē samērā dramatiskā cīņā Arnolds Sniķers izcīnīja savu pirmo pjedestālu MX2 klasē un ar trešo vietu kopvērtējumā bija ātrākais no latviešiem šajās sacensībās.

"Pirmajā braucienā starts viduvējs un neliels kritiens pirmajā aplī, tomēr turpinājums ar riskantām apdzīšanām un pēdējā līkumā "izplēsu" trešo pozīciju pār igauni Janu Jakobsonu," stāsta Sniķers. "Otrajā startā jau no sākuma biju trešajā vietā, tomēr sacensību vidū kritiens un pamatīga cīņa pēc tam, lai atgūtu pozīciju - tas izdevās un pelnīta trešā vieta uz pjedestāla."

Komandas sestās vietas izcīnīšanā savu artavu deva arī Vinets Pavlovskis, izcīnot 11. vietu 85kubikcentimetru klasē, un Ralfs Riters, gūstot 15. vietu.

Nedēļas nogalē MXGP posms Ķegumā. Sacensību ietvaros EMX250 klasē Eiropas čempionāta posmu aizvadīs arī Arnolds Sniķers.

Izmantotie resursi:
MX4 Dobele