Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Rodeo MX" vadītājs: "Ja gribam uzvarēt, jāmāk braukt dubļos un jebkādos apstākļos"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Rodeo MX" vadītājs: "Ja gribam uzvarēt, jāmāk braukt dubļos un jebkādos apstākļos"
Foto: Rodeo MX Racing Team

Latvijas motokrosa čempionāta otrajā posmā uzvaru komandu ieskaitē varēja svinēt motoklubs "Rodeo". Tā vadītājs Arvis Sanders atzīst: lai uzvarētu, jāmāk braukt jebkādos apstākļos.

Latvijas motokrosa čempionāta otrajā posmā uzvaru komandu ieskaitē varēja svinēt motoklubs "Rodeo". Tā vadītājs Arvis Sanders atzīst: lai uzvarētu, jāmāk braukt jebkādos apstākļos.

Kaut arī laika apstākļi nelutināja un lietus iepriekšējās dienās bija "samērcējis" trasi gandrīz līdz neizbraucamai pašiem mazākajiem sportistiem, sacensības norisinājās ar vislielāko sportisko spriedzi šajā sezonā. Dubļainā trase, protams, bija īstu vīru pārbaudījums gan jauniešiem, gan "Pro" klašu braucējiem, kas katrā no braucieniem ieviesa savas korekcijas, vairāku kritienu rezultātā.

Bez kritieniem neiztika arī "Rodeo" sportisti. Kristers Janbergs 65cm3 klasē kritienu piedzīvoja jau startā, kas viņam neļāva cīnīties par augstu vietu kopvērtējumā, taču dienas beigās piektā vieta un vērtīgi punkti komandu ieskaitei.

Līdzīgas likstas 85 cm3 klasē piedzīvoja arī Aleksis Araids, kurš 24 dalībnieku konkurencē dienu spēja pabeigt septītajā vietā kopvērtējumā.

Cerības uz vietu pirmajā trijniekā bija liktas uz MX2 klases pārstāvjiem Karelu Kutsaru un Kristeru Drevinski, taču arī šiem jauniešiem pārvarēt slidenās trases elementus bez kritieniem neizdevās. Pirmajā braucienā sev neraksturīgu kļūdu startā pieļāva Kutsars, kurš līdz ar to finišā piekāpās Aigaram Leokam no "MX Ādaži". Kristers Drevinskis ar sliktu startu no 19. vietas pirmajā aplī spēja finiša līniju sasniegt piektajā pozīcijā. Otrajā braucienā no starta abiem sportistiem izdevās aizbraukt pirmajā desmitniekā, kur labāku rezultātu traucēja sasniegt vien apvienotā klase - bija jāstartē kopā ar MX1 klases jaudīgāko tehniku un sportistiem. Starp MX2 klases sportistiem Kutsars bija ātrākais un svinēja arī uzvaru Aizputes posma kopvērtējumā, Drevinskim sadursme un kritiens ar konkurentu pirmā apļa beigās lika arī otro braucienu uzsākt no beigām, taču, pieliekot visas pūles, pēdējos apļos Kristers spēja "aizkapāties" līdz piektajai vietai braucienā un posma kopvērtējumā.

"Rodeo" pieredzējušākais leģionārs Prīts Ratseps MX1 klases pirmajā braucienā nerādīja vairs tik pārliecinošu sniegumu kā pirmajā posmā Liepājā un piekāpās Ādažu komandas līderim Tanelam Leokam, kā arī Dāvim Ivanovam, kurš šogad startē individuāli. Otrajā braucienā Ratseps startā bija ceturtajā pozīcijā, bet tad tika piedzīvots kritiens, kas neļāva pakāpties augstāk par piekto vietu braucienā. Arī dienas kopvērtējumā Ratsepam bija jāsamierinās ar ceturto vietu.

Summējot rezultātus un punktus čempionāta komandu vērtējumā, neskatoties uz ķibelēm (kritieniem) visas dienas garumā, Ventspils motokluba "Rodeo" komanda izrādījās veiksmīgāka par konkurentiem un par astoņiem punktiem izdevās apsteigt pastiprināto motokluba "MX Ādāži" komandu, bet par 38 punktiem Rīgas "ASRT" vienību. Gan ādažniekus, gan rīdziniekus šajās "dubļu cīņās" arī piemeklēja dažādas likstas.

"Diena bija smaga un vēlreiz pierādījās fakts, ka, ja vēlamies uzvarēt, tad ir jāiemācās braukt dubļos un jebkādos laika apstākļos, un atrunas netiek pieņemtas," tā par aizvadīto čempionāta posmu skarbs un lakonisks bija Arvis Sanders, motokluba "Rodeo" vadītājs.

Veterānu klasē Gvido Judeiks pēc pirmā brauciena vēl saglabāja iespēju kāpt uz goda pjedestāla, jo finišēja ceturtajā vietā, taču otrajā braucienā kritiens startā un saķeršanās ar savu komandas biedru Arvi Sanderu liedza šo iespēju - braucienā un dienas kopvērtējumā viņam piektā vieta. Kritieniem bagāta sacensību diena izvērtās arī kluba vadītājam Sanderam, kurš bez lielas konkurences spēja uzvarēt Senioru klasē.

Nākošās sacensības jau šīs nedēļas nogalē Ķegumā, kur norisināsies pasaules čempionāts posms MX1 un MX2 klasēs, bet paralēli tiks aizvadīts arī Eiropas čempionāta posms EMX250 klasei. Uz starta stāsies arī "Rodeo" sportisti Drevinskis, Ratseps un Kutsars.

Izmantotie resursi:
RodeoMX - Jaunumi