Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dubļu dēļ atceļ Indonēzijas MXGP posma kvalifikāciju

Juris Grīns
Juris Grīns

Dubļu dēļ atceļ Indonēzijas MXGP posma kvalifikāciju
Foto: mxgp.com

Šodien Indonēzijā plānotā pasaules motokrosa čempionāta otrā posma kvalifikācija ir atcelta, jo ilgstošās lietavas trasi padarījušas tik dubļainu, ka sacensību norise šobrīd kļuvusi neiespējama.

Indonēzijā, Pangkalas Pinangas trasē šajā nedēļas nogalē norisinās sezonas otrās sacensības, kur šodien bija plānoti treniņbraucieni, kvalifikācijas braucieni un kvalifikācijas sacīkstes.

Reģionā jau vairākas nedēļas regulāri līst, kā rezultātā trase ir ļoti dubļaina. Šodien dubļu bija tik daudz, ka pabraukt vairs praktiski nebija iespējams. Rezultātā pieņemts lēmums atcelt kvalifikācijas cīņas gan MXGP, gan MX2 klasēs.

Šīs dienas laikā izdevās aizvadīt tikai pirmos treniņbraucienus. MX2 klases sportistiem trase vēl bija samērā izbraucama, bet lietus turpinājās un MXGP braucējiem jau klājās krietni grūtāk.

"Red Bull KTM Factory Racing" komandas pārstāvis Pauls Jonass 34 sportistu konkurencē treniņā sasniedza septīto ātrāko rezultātu, kamēr ātrākais bija holandietis Braiens Bogerss ("HSF Logistics KTM"), kurš aiz sevis atstāja Džeremiju Sīveru ("Suzuki International Europe") un Deiviju Pūtjesu ("HSF Logistics KTM").

Tikmēr MXGP klasē labāko laiku sasniedza Šons Simpsons ("Wilvo Yamaha Racing Team"), aiz kura palika Džefrijs Herlingss ("Red Bull KTM Factory Racing") un Romēns Fevrs ("Monster Energy Yamaha MXGP").

MXGP un MX2 klašu dalībniekiem nākamā došanās trasē paredzēta rīt, 5. martā, tomēr nav zināms kā laikapstākļi ietekmēs svētdien plānoto sacīkšu programmu. MX2 klases finālbraucienu starts paredzēts plkst. 7:05 un 10:00 pēc Latvijas laika, kamēr MXGP klasē starti plānoti plkst. 08:05 un 11:00.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-04 11:17, pirms 7 gadiem
Cerams ka gonka buus

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 11:57, pirms 7 gadiem
Interesanta izvēle kalendāra veidotājiem likt šajā laikā šo posmu, kad ir diezgan lieli nokrišņi tajā reģionā..bet nu var būt tas bija pat apzināti, lai būtu slapja gonka, tikai nezināja, ka netiks galā trase ar šo ūdens daudzumu. Redzēs kā viss izskatīsies rīt.