Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess pagarina līgumu ar "Honda", Pols Espargaro pievienojas KTM

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess pagarina līgumu ar "Honda", Pols Espargaro pievienojas KTM
Marks Markess
Foto: AFP/Scanpix

Spāņu motosportists Marks Markess beidzot ir pagarinājis līgumu ar "Honda" rūpnīcas komandu un tās sastāvā MotoGP čempionātā startēs arī nākamajās sezonās, kamēr viņa tautietis Pols Espargaro pievienojies KTM fabrikas vienībai.

Ņemot vērā, ka citās vadošajās rūpnīcu komandās vietas jau aizņemtas, neviens nešaubījās, ka Markess paliks "Honda" paspārnē.

Jaunais līgums noslēgts uz diviem gadiem, līdz ar to Markess pārstāvēs "Honda" krāsas vismaz līdz 2018. gada sezonas beigām, tāpat kā Danijs Pedrosa, kurš līgumu parakstīja jau pagājušajā mēnesī.

Kļuvis par čempionu 125cc un Moto2 klasēs, Markess MotoGP klasē debitēja 2013. gadā, jau pirmajā sezonā izcīnot titulu. To viņam izdevās atkārtot 2014. gadā.

Šobrīd Markess ieņem otro vietu MotoGP pasaules čempionātā. Būdams tikai 23 gadus vecs, kopā ar "Honda" komandu viņš šajā klasē uzvarējis jau 26 posmos.

Tikmēr cits spāņu motosportists Pols Espargaro pēc šīs sezonas pametīs "Tech 3 Yamaha" komandu, lai pievienotos jaunajai KTM rūpnīcas komandai. Jau iepriekš bija zināms, ka uz KTM pārcelsies otrs tagadējais "Tech 3 Yamaha" sportists Bredlijs Smits, bet šobrīd noskaidrojies, ka viņš un Espargaro joprojām būs komandas biedri, tikai nu jau KTM sastāvā.

Zināms, ka "Tech 3 Yamaha" vēlējās paturēt Espargaro sastāvā, taču sportists neredzēja šajā komandā perspektīvu, jo netika pieskaitīts kandidātiem uz Horhes Lorenso atbrīvoto vietu "Yamaha" rūpnīcas vienības sastāvā. Arī "Avintia Ducati" esot gribējusi nolīgt Espargaro.

2017. gadam apstiprinātās komandas un braucēji

KomandaMotociklsModelisApstiprinātie sportisti
Aprilia Racing Team GresiniApriliaAprilia RS-GPSam Lowes
Ducati TeamDucatiDucati Desmosedici GP17Andrea Dovizioso / Jorge Lorenzo
Octo Pramac YakhnichDucatiDesmosedici GP16
Avintia RacingDucatiDesmosedici GP15
Estrella Galicia 0.0 Marc VDSHondaHonda RC213V
Repsol Honda TeamHondaHonda RC213VMarc Marquez / Dani Pedrosa
Red Bull KTM MotorsportKTMKTM RC16Bradley Smith / Pol Espargaró
Team Suzuki EcstarSuzukiSuzuki GSX-RRAndrea Iannone
Aspar Team MotoGP
Team LCR
Monster Yamaha Tech 3YamahaYamaha YZR-M1Jonas Folger
Movistar Yamaha MotoGPYamahaYamaha YZR-M1Maverick Viñales / Valentino Rossi

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
Autosport