Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karjeru noslēdz pieckārtējais blakusvāģu motokrosa pasaules čempions Bakss

Juris Grīns
Juris Grīns

Karjeru noslēdz pieckārtējais blakusvāģu motokrosa pasaules čempions Bakss
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Foto: Rien Willems

Pēc 16 sezonām, kas pavadītas pasaules čempionātā blakusvāģu motokrosā, par karjeras beigšanu paziņojis holandiešu motosportists Etjēns Bakss. Divus no saviem pieciem pasaules čempiona tituliem viņš izcīnīja kopā ar Kasparu Stupeli.

Kopā ar latviešu kantētāju Stupeli Bakss vispirms startēja no 2012. līdz 2015. gadam. Trīs pirmās sezonas duets ierindojās otrajā vietā pasaules čempionāta kopvērtējumā, bet 2015. gadā izdevās izcīnīt titulu. Baksam tas bija pirmais no tituliem. 2017. gadā kopā ar Nikolā Musē viņš pasaules čempionātā triumfēja otro reizi.

Apvienošanās ar Stupeli atkal notika 2019. gadā, sezona izdevās veiksmīga un vēlreiz kopīgi tika izcīnīta pirmā vieta kopvērtējumā. 2021. gadā Bakss par čempionu vēlreiz kļuva kopā ar Musē, bet 2022. gadā - ar Ondreju Čermaku.

Kopš debijas pasaules čempionātā 2007. gadā, Baksa kantētāji bijuši arī Marks van Deutekoms, Bens van den Bogārts un Robijs Bakss. Savā pēdējā sezonā Bakss turpināja startēt kopā ar Čermaku, taču šoreiz līdz titulam aizsniegties neizdevās un kopvērtējumā ekipāža palika otrā.

Deviņas reizes Etjēns Bakss arī uzvarējis Nīderlandes blakusvāģu motokrosa čempionātā. Tāpat sportists palīdzējis Nīderlandes komandai vairākkārt uzvarēt Nāciju kausa izcīņā.

     [+] [-]

, 2024-01-03 17:50, pirms 4 mēnešiem
Viens konkurents bračkàm mazāk