Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ivanovs Aizputes motokrosā pieveic MXGP zvaigzni Leoku

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivanovs Aizputes motokrosā pieveic MXGP zvaigzni Leoku
Dāvis Ivanovs
Foto: DBC autocentrs

Pēc Latvijas čempionāta motokrosā pirmā posma, kas pirms mēneša norisinājās Liepājā, Dāvis Ivanovs solīja, ka nākamajās trasēs cīnīsies par pirmo vietu MX1 klasē. Savu solījumu sportists turēja, jo sīvā cīņā izcīnīja uzvaru Latvijas čempionāta otrajā posmā Aizputē.

Kvalifikācijas braucienā "Misiņkalna" trasē Ivanovs ierindojās otrajā pozīcijā, kas viesa optimismu sacīkstēm. Pēc pirmā apļa Dāvis 26 braucēju konkurencē turējās otrajā pozīcijā un uzsāka pakaļdzīšanos ātrajam igauņu braucējam Tanelam Leokam. Dāvis turējās uzbrukuma manevra attālumā no Leoka, tomēr apdzīt nespēja un sacīkstes noslēdza uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.

Otrajā braucienā sportistiem vairs nebija ko zaudēt - visi vēlējās uzvarēt. Ivanovs zināja, kas viņam jādara un neatstāja nekādas cerības konkurentiem, izcīnot uzvaru gan braucienā, gan arī posma kopvērtējumā.

"Konkurenti šajā posmā bija visi iepriekšējie, kā arī klāt nāca Tanels Leoks, kurš iepriekšējā pasaules čempionāta posmā bija tuvu pirmajam desmitniekam," uzvarētājs Ivanovs raksturo konkurenci Aizputes posmā. "Otrajā braucienā izdevās lielisks starts, kas ļāva aizmukt no konkurentiem. Brauciena beigas jau aizvadīju pietiekami mierīgi, lai droši finišētu pirmajā pozīcijā. Savu artavu panākumā sniedza arī jaunais dizains - jau izkraujot moci bija pacilāta sajūta, kas deva papildu pārliecību un spēkus arī sacīkstēs."

Lieliskais sniegums ļauj Dāvim Ivanovam šobrīd ļauj ieņemt pirmo vietu arī Latvijas čempionāta kopvērtējumā.

Pārējās solo motokrosa klasēs uzvaras izcīnīja Karels Kursars (MX2), Andress Hīemagi (MX125), Mairis Pumpurs (MX85), Roberts Lūsis (MX65), Ričards-Alens Gaļcins (MX50), Arvis Sanders (Seniori) un Leons Kozlovskis (Veterāni), kurš arī salauza sev pēdu.

Kamēr solo klašu braucēji Aizputē aizvadīja Latvijas čempionāta otro posmu, blakusvāģu un kvadriciklu braucēji piedalījās pirmā posma sacensībās.

Blakusvāģu klasē abos braucienos nepārspēti bija Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, Veterānu blakusvāģu klasē pirmie lietuvieši Kisiūns un Kriaučiūns, bet Bērnu blakusvāģu ieskaitē pirmie brāļi Emīls un Elmārs Tilaki.

Tāpat trasē devās kvadriciklu klases, kur uzvaras izcīnīja Kevins Sārs (MX Pro), Emīls Sigajevs (Q Amatieri), Agris Neija (Q Veterāni), Dāvis Ciršs (Q Hobby), Lauris Eizāns (Q Juniori), Kristians Jānis Stoļarovs (Q100), Markuss Augustovskis (Q70), Kārlis Raudonis (Q50) un Markuss Gazarovs (Q50 Rūķi).

Rezultāti solo klasēs: https://speedhive.mylaps.com/Events...
Rezultāti blakusvāģu un kvadru klasēs: https://speedhive.mylaps.com/en/Eve...
Latvijas čempionāta kopvērtējumi: https://speedhive.mylaps.com/en/Org...

Latvijas motokrosa čempionāta otrais posms blakusvāģiem un kvadricikliem risināsies 27. un 28. maijā Gulbene, bet solo klasēm trešais posms notiks 3. un 4. jūnijā Pērnavā, Igaunijā.

     [+] [-]

, 2017-05-02 16:08, pirms 7 gadiem
Aizpute, pirmā diena bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA

     [+] [-]

, 2017-05-02 17:14, pirms 7 gadiem
muri tavs niks izsaka visu, priecājies,ka vispār kko uzraksta tev.

     [+] [-]

, 2017-05-02 17:36, pirms 7 gadiem
Kāpēc Pauls beigās nestartēja? Visur taču baigi reklamēja..