Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Leons Kozlovskis kļuvis par pasaules līmeņa Top5 braucēju motokrosā

Leons Kozlovskis kļuvis par pasaules līmeņa Top5 braucēju motokrosā
Leons Kozlovskis

Aizvadītajā sestdienā, 29.augustā, Latvijas ātrākais motokrosa Senioru klases braucējs Leons Kozlovskis startēja gada nozīmīgākajās Veterānu klases sacensībās – Pasaules Veterānu Kausa izcīņā. Kozlovskis bija vienīgais Baltijas pārstāvis un 48 sportistu konkurencē, startējot līdzās vairākiem pasaules līmeņa čempioniem, izcīnīja augsto 5.vietu.

Latvijas motokluba „MX Ādaži” radītājs un braucējs Leons Kozlovskis labu sniegumu Pasaules Kausa sacensībās uzrādīja jau treniņu laikā, parādot, ka pieckārtēja Latvijas čempiona tituls pelnīts godam. Sākoties braucieniem, Leons turpināja sevi pierādīt, abos braucienos un kopvērtējumā izcīnot pārliecinošu 5.vietu.

„Esmu apmierināts ar savu sniegumu, jo cerēju uz vietu top10. Visi, kas mani ir redzējuši Latvijas trasēs, zina, kā es braucu, bet šeit – Pasaules Kausā – ir savādāk – šeit trasē dodas cita līmeņa uzvārdi. Pirmais trijnieks, kas startēja sacensībās, ir labi zināms visā pasaulē – gan pasaules čempionāta, gan Veterānu Kausa čempioni. Pirmajā braucienā ne visai veiksmīgs sākums, jo aizbraucu kā trešais, bet priekšā braucošais sportists nokrita un sanāca visai liela aizķeršanās, tādēļ turpināju sacensības no 9.vietas, nācās arī nedaudz pietaupīt spēkus, lai saglabātu labu pozīciju.

Jāatzīst, ka trase priekš mums bija ļoti grūta, bez pārspīlēšanas - bedres bija šausmīgas, špūres – dziļas. Pēc sacensībām runāju ar Itālijas čempionu Dal Bosco, kurš atzina, ka šādā trasē brauc pirmo reizi. Es, braucot 5.vietā, biju par apli priekšā 12.vietai, kas parādīja, ka ar trasi bija grūti tikt galā – arī izkārtojums no 5.līdz 10.pozīcijai bija plašs. Taču tā ir pasaules līmeņa trase un man prieks, ka es to varēju izturēt un izdarīt līdz galam.

Šis ir mans šī brīža labākais sniegums šajās sacensībās, tādēļ liels paldies manai komandai, mehāniķim un atbalstītājiem - cilvēkiem, ka bija man līdzi - mums visiem kopā tas izdevās. Turpināšu strādāt un gatavošos nākamajam gadam, lai varu konkurēt arī ar trijnieku, jo šie džeki brauc patiešām labi,” pēc sacensībām stāstīja Leons Kozlovskis.

Par Pasaules Kausa uzvarētāju 2015.gadā kļuva jau vairākkārtējs čempions, zviedrs Mats Nillsons (Mat Nillson). Taču mūsu sportistu jau šajā nedēļas nogalē būs iespējams redzēt Latvijas čempionāta Superfinālā Cēsīs, jo paralēli norisināsies Latvijas Kausa cīņas Senioru un Veterānu klasēm. Jāatzīst, ka Kozlovkis arī šosezon ir pārliecinošs līderis Senioru klasē, izcīnot uzvaru visos līdzšinējos posmos.

     [+] [-]

, 2015-08-31 15:23, pirms 9 gadiem
Baltijas valstu pārstāvis bija arī Heigo Lauren no Igaunijas (EST). Heigo abos braucienos finišēja 12.vietā un kopvērtējumā 10.vieta. Visu cieņu Leonam, paldies par lielisko panākumu Holandē. Ar prieku brauksim uz Cēsīm, un klātienē sveiksim Leonu ar šo grandiozo panākumu.