Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Ātrkie motokrosisti pulcēsies Cēsīs

Ātrkie motokrosisti pulcēsies Cēsīs
Afiša Cēsis

Jau šajā nedēļas nogalē, 30.un 31.augustā Cēsu „Ezerkalna” mototrasē norisināsies ilgi gaidītais 3.Latvijas čempionāta posms motokrosā, kuram paralēli tiks aizvadīts arī 6.Latvijas Kausa un Junioru čempionāta posms. Šoreiz saviem līdzjutējiem par godu Latvijā iegriezīsies un pašmāju trasē startēs ātrākie motokrosa meistari, kas sezonu lielākoties aizvada ārpus mūsu valsts robežām, pārstāvot Eiropas un Pasaules čempionātu.

Tieši Cēsu posmā līdzjutējiem tiks sniegta pirmā iespēja sveikt mūsu Nāciju kausa izlasi, kura sezonas beigās nesīs mūsu valsts vārdu grandiozajā Nāciju čempionātā, kas pirmo reizi vēsturē norisināsies Latvijā, Ķeguma „Zelta Zirga” trasē. Posms vienuviet pulcēs pašus meistarīgākos Latvijas sportistus – Matīsu Karro, Paulu Jonasu, Robertu Justu, Tomasu Šileiku, Dāvi Ivanovu, Dāvi Līvu u.c. Šādu sastāvu redzējām vien sezonas sākumā – Latvijas čempionāta 1.posmā Aizputē. Konkurenci mūsu braucējiem noteikti sagādās arī kaimiņvalstu sportisti, jo šoreiz ierasties solījušies gan spēcīgākie Igaunijas un Lietuvas, gan attālākās Somijas pārstāvji. Trases malā atradīsies arī fanu telts, kas nu jau teju katru nedēļas nogali meklējama Latvijā notiekošajās motokrosa sacīkstēs, sniedzot iespēju gan lielākiem, gan mazākiem līdzjutējiem atgūt spēkus un iegūt unikālas balvas. Iecienītas ir gan īpašās motobraucēju puzlītes ar autogrāfiem, kuras paredzētas ātrlikšanas sacīkstēm, gan lielā motokrosa tematikas cirka spēle un rūpnīcu twisters. Katrā posmā telti un savus līdzjutējus nāk apciemot arī kāds no spēcīgākajiem sportistiem, kurš labprāt pasniedz īpašās balviņas, kopīgi uzspēlē spēles, sniedz autogrāfus un dažus laimīgos izvizina arī ar motociklu. To noteikti varēs izbaudīt arī Cēsīs! Līdz šim aizvadīti divi šī sacīkšu seriāla posmi. Pirmais norisinājās Aizputes „Misiņkalna” trasē, atklājot sezonu ar vērienīgām cīņām un spēcīgiem sportistiem. Otrais posms norisinājās kalnainajā Viļakas „Baltā Brieža” trasē. Pašreizējais kopvērtējuma līderis prestižajā MX1 klasē ir talantīgais Dāvis Ivanovs, kuram lielāko izaicinājumu šoreiz noteikti metīs Matīss Karro. MX2 klasē vadībā ir viens no meistarīgākajiem jaunajiem sportistiem, nākamā gada KTM Rūpnīcas braucējs Pauls Jonass, kuram līdzi godam tur Nāciju kausa komandas biedrs Roberts Justs. MX125 klasē viennozīmīgs līderis ar uzvarām visos līdzšinējos braucienos ir spēcīgais Eiropas čempionāta pārstāvis Tomass Šileika, un līdzīga situācija arī MX85 klasē, kur līdz šim nepārspēts palicis mūsu Rainers Žuks. Spēcīgajā Q Pro klasē kopvērtējuma pirmajā vieta ierindojas Ralfs Reinfelds, bet Edgars Meņģelis, pēc izlaista 1.posma pašlaik atrodas 8.vietā. Savukārt Blakusvāģos līdera pozīcijās izvirzījusies kaimiņu, igauņu ekipāžā K.Varik/E.Koiv. Skatoties uz sportistu sniegumu sacīkstēs, pagaidām pirmo vietu klubu kopvērtējumā ieņem Motosports RT, otrajā vietā ierindojas RODEO, bet trešajā K.Serģa motoklubs. Taču viss vēl priekšā un sportisti ir apņēmības pilni sevi pierādīt pašmāju trasē starp saviem līdzjutējiem. Šoreiz sacīkstes solās būt īpaši aizraujošas, zinot, ka vienuviet sapulcējušies labākie braucēji. Uz tikšanos Cēsīs!

Informāciju sagatavoja: Kristīne Ābelniece, LaMSF praktikante