Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Svētdien, 31. maijā izturības sacensību otrais posms

Svētdien, 31. maijā izturības sacensību otrais posms
Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

31. maijā karjeru "Akmenscūciņas" un "DSG karjeri" apkārtnē Ozolnieku novadā netālu no Emburgas norisināsies četru un sešu stundu auto un moto izturības sacensību 2015. gada sezonas otrais posms.

Šīs sacensības Latvijā notiek jau piekto gadu. Tā ir komandas cīņa, kur pēc kopējā starta trasē atrodas viens komandas sportists, braucot ar savu tehniku vai izmantojot komandas kopējo mototehniku. Komanda sastāv no diviem vai trīs sportistiem. Komandas maina braucējus trasē pēc brīvi izvēlētas taktikas. Uzvar komanda, kura sasniedz finišu un noteiktajā laikā ir veikusi visvairāk apļu. Tas ir lielisks veids, kā jebkuram moto braukt gribētājam uzsākt savu dalību sacensībās, neuztraucoties par to, vai pietiks izturības un meistarības.
Katram posmam trases tiek pārveidotas un tajās tiek iekļauti interesanti elementi. Trase vijas gan pa pļavu, meža takām, jāpārvar grants uzbērumi un nelieli grāvji.
Motociklu klasē četru un sešu stundu sacensībās "Ozolnieku 4H un 6H komandu kross" pirmajā posmā nepārspēta bija "MX Bieriņi" komanda (Uldis Veidenieks, Jānis Freimanis), četru sacensībā aiz sevis atstājot lietuviešus Audrius Norkus un Ruslanu Kovalčiku (3X Racing Team), bet sešu stundu braucienā par vienu apli no viņiem atpalika pagājušā gadā visos posmos nepārspētā komanda “Aiviekste” - Jānis Ozoliņš, Agris Lungevičs, Ainārs Kukārs. Trešajā vietā vēl ar trīs apļu starpību “Berģi” – Edmunds Krampāns, Juris Lucavs, Ilmārs Rudzons.
Kvadriciklu klasē pirmie bija "CAMK Latgale" braucēji Gunārs Bucenieks un Reinis Balodis.
Sacensības ar balvā atbalsta S.A.B.S. Oils sadarbībā ar United Oils, Krown no Ozolniekiem, Alcoscan, Eirovīns, Golfa laukums “Viesturi”, AutoEuro, Mediju grupa Partneri u.c.
Ja pieteikumu anketes atsūta līdz 29. maijam plkst.21:00, tad dalības maksa ir ar atlaidi.
Sacensību pieteikuma forma un nolikums ŠEIT - Nolikumi / Regulations - LaMSF
Sacensību starts plkst. 11:00. Skatītāji sacensības var vērot bez maksas.
Vairāk informācijas: 3H & 4H & 6H - AutoEuro - Krāsains...

Teksts un foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)