Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā Gulbenē startēs Latvijas un Igaunijas vadošie kvadraciklu pārstāvji

Latvijas čempionātā Gulbenē startēs Latvijas un Igaunijas vadošie kvadraciklu pārstāvji
Foto: Latvijas čempionāta kvadracikliem un blakusvāģiem I posms Liepājā

Jau šajā nedēļas nogalē, 28. un 29.maijā Gulbenes „Staru” mototrasē norisināsies II Latvijas čempionāta un Latvijas Junioru čempionāta posms motokrosā kvadracikliem un blakusvāģiem, paralēli aizvadot arī Latvijas kausa izcīņu. Šobrīd zināms, ka uz sacensībām ieradīsies daudzi Igaunijas prasmīgākie kvadraciklu klašu pārstāvji, kuri pieredzi papildinājuši Eiropas čempionātā.

Sestdien, 28.maijā trasē redzēsim gan lielus, gan mazus blakusvāģu un kvadraciklu sportistus, jo visas dienas garumā trasi pieskandinās trīsriteņu un četrriteņu spēkrati. Šobrīd apstiprināta informāciju, ka Gulbenē startēs tādi motokrosa meistari, kā pērnā gada Latvijas čempions Q Pro klasē – Kevin Saar, pārstāvot motoklubu „Motokruīzs”. Sacensībās piedalīsies arī daudzu braucēju bieds Kaspar Kangur un šī bridža 3.vietas ieguvējs - Priit Jarvloo, 2015.gada Latvijas čempionāta 3.vietas ieguvējs Martin Filatov, kā arī pērnā gada Baltijas čempions Q Amatieru klasē – Martin Adamson (Motokruīzs). Šie sportisti pieredzi guvuši Eiropas čempionātā kvadracikliem, tādēļ viņi cīnīsies ne tikai ar Latvijas pārstāvjiem, bet arī viens ar otru. Protams, šiem sportistiem nāksies stāties pretī pašmāju motokrosa smagsvaram – prasmīgajam 2015.gada Eiropas čempionam Edgaram Meņģelim.

Atgādinām, ka šobrīd pēc aizvadītā pirmā posma Latvijas čempionāta Q Pro klasē pirmo vietu ieņem Edgars Meņģelis (motoklubs X-Kross), otrajā vietā atrodas Kevin Saar (Motokruīzs), bet trešajā Priit Jarvloo.

Svētdien trasē redzēsim vairāk nekā 10 dažādas solo motociklu klases, kuras turpinās sezonas cīņu par Latvijas kausu. Skatītājus sagaida divas aizraujošas un sīvām cīņām bagātas dienas Gulbenē. Klātesošajiem būs iespēja arī pašiem pamēģināt ko ekstrēmu, piedaloties ikgadēja Ķenča skrējienā kalnā un pacīnoties par vērtīgām balvām.