Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

J. Arbidānam uzvara Cross Country Igaunijā

J. Arbidānam uzvara Cross Country Igaunijā
Lauris Ermanis

Aizvadītajā nedēļas nogalē - 10.oktrobrī, Igaunijā Hāpsalā tikai aizvadīts Baltijas čempionāta 8. posms un Igaunijas čempionāta 4. posms Cross Country sacensībās.

Uz sacensībām bija ieradušies sportisti no Igaunijas, Somijas, Latvijas un Lietuvas. Solo klases pārstāvēja 136 sportisti, bet Kvadru klases – 20. Laika apstākļi bija rudenīgi vēsi, sportistiem pēc pirmajiem apļiem salušas rokas. Trases garums seši kilometri.

Divu stundu garajā braucienā pirmo vietu solo klasēs izcīnīja viens no labākajiem un ātrākajiem latviešu braucējiem, E1 klases sportists Edgars Siliņš (Motosports RT). „Sanāca ļoti labs starts. Aizbraucu kā otrais. Aiz otrā vai trešā līkuma biju pirmais. Putekļus „ēst” nedabūju. Pa visiem gadiem braucot, pirmo reizi trasīte bija tik sausa, bet laiks vēss, un pēc pirmajiem apļiem sāka salt pirksti, lai gan vēlāk uzspīdēja saulīte, rokām bija vēsi. Bija viens kritiens, bet pacīnīties ar nevienu nedabūju, visi kaut kur pazuda. Tad biju vēl kādas piecas reizes tuvu zemei.

Trase bija ļoti forša, nebija pārāk izmainīta, tāda pati kā pagājušajā gadā: daudz akmeņu un viena dubļu peļķe, kurā varēja nosmērēt mocīti.” Edgars atzīst, ka trasē nebija pārāk grūtu vietu, neskatoties uz to, ka trase ir ierīkota vecā lidlaukā, un lidmašīnu angāri kalpo kā šķēršļi. „Sacensību beigās trasē bija izsistas dziļas rises, un es uz akmeņiem pārsitu sajūga eļļas vāciņu, bet mocītis līdz beigām izturēja. Šajā trasē jau braucu aptuveni 10 gadus, beidzot ieguvu absolūtajā vērtējumā pirmo vietu, par ko arī ir “prieciņš”. Patīkami! Nākamnedēļ tiekamies Paikusē.”
E2 klases sportists Uģis Klimons (Moto A-Z), divu stundu braucienā savā klasē izcīnīja godalgoto trešo vietu. „Gāja ļoti labi. Trase, kā jau katru gadu, akmeņaina. Šoreiz bija atbraukuši daudz spēcīgu igauņu sportistu. Bija ko darīt. Startā aizbraucu kāds septītais vai astotais, tad mierīgi un godīgi braucot, lai nebūtu jākrīt zemē un atkal no jauna cīnīties, tad braucu lēnām, mierīgi, bez liekiem riskiem. Otrajā stundā sāka iepatikties saķere, pieradu pie akmeņainā trases seguma, aizcīnījos līdz ceturtajai vietai.

Cross Country Hāpsalā vienmēr ir kā izaicinājuma brauciens. Kāds būs brauciens pa akmeņiem? – Vai braukt mājās ar ļoti daudz “zilumiem”, vai braukt solīdi un nebūs lieku problēmu… Dubļu nebija, bija zemi, jauni tramplīniņi. Pagājušo gadu nebraucu šajā trasē, varbūt tad jau bija?... Man tie bija kā jaunums trasē. Diezgan interesanti. Braucot redzēju, ka dažiem sportistiem ir “iestājies ratu trūkums”, bija radušās tehniskas problēmas – salūzuši riteņi.

Laika apstākļi bija ļoti labi, lai gan vēsi, kā jau rudenī, bet braukšanai netraucēja. Pasākums bija izdevies.”
E3 klases sportists Lauris Ermanis (Motosports RT): „Atšķirīga trase no pārējām - cieta un akmeņaina. Šeit braucis esmu vairāk kā 10 gadus, bet pirmo reizi šeit bija tik putekļains. Jau startā, kad nevarēju iedarbināt motociklu, sapratu ka šī nebūs mana diena. Aizbraucu pēdējais, pirmajos apļos mēģināju “noķert” pārējos, bet tad nosala un "piedzinās" rokas. Tā arī labu tempu neizdevās iegūt, nobraucu līdz galam, lai saglabātu labu vietu kopvērtējumā, rezultātā 4. vieta E3 klasē.”

Kvadru klasēs absolūtajā vērtējumā pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja Kvadri open klases sportists Jānis Arbidāns (Motosports RT), neskatoties uz to, ka pirmajā aplī pēc sadursmes ar konkurentu viņa kvadracikls palika bez bremzēm.
Baltijas čempionāta rezultāti:
E1 klase: 1. vietu izcīnīja Edgars Siliņš, 7. vietā Kristaps Putniņš, 8. Pēteris Misiņš, 11. Sandis Putniņš
E2 klasē: 3. vietā Uģis Klimons, 5. vietā Jānis Vinters
E3 klase: 3. Einārs Vinters, 4. Lauris Ermanis, 9. Jānis Freimanis
Endruo klase: 6. Alvis Lecis, 11. Stefano Chiussi, 16. Mārtiņš Vinters
Veterāni 40+: 2. Jānis Rasmanis, 7. Uldis Veidenieks
Hobiji 30+: 3. Ģirts Dubavs, 4. Armands Krampe, 5. Gats Megris, 7. Jānis Misiņš
C klase: 21. vietā Lauris Paulovskis
Seniori 50+: 2. Ivars Telle, 3. Ivars Miķelsons, 4. Andris Kalniņš
85cm3: 2. Miks Rasmanis, 6. Markus Daniels Jauntirāns
Kvadri open: 1. Jānis Arbidāns, 5. Kārlis Graudiņš, 7. Aivis Graudiņš
ATV klase: 3. Kaspars Šķilts, 4. Uldis Putniņš
Rezultāti apskatāmi ŠEIT - Event results - details - MYLAPS Sports Timing

Nākamās Cross Country sacensības jau nākamajā nedēļas, nogalē, 17. oktobrī Paikusē, kur norisināsies Baltijas čempionāta 9. posms un Igaunijas čempionāta 5.posms. 18. oktobrī Baltijas čempionāta 10.posms un Igaunijas čempionāta 6.posms notiks Aravete.

Informāciju sagatavoja: Luīze Mīkstā