Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Aizvadītas otrās MX vīru ledus kaujas!

Aizvadītas otrās MX vīru ledus kaujas!
Foto: Jānis Pastars

Vakar, 8.novembrī tika aizvadītas līdz šim otrās MX vīru ledus kaujas, kurās spēkiem mērojās četras spēcīgas komandas – HUSQVARNA/HONDA, KAWASAKI, KTM un SUPERKAUSS/OMX Graphics.

Spēļu noslēgumā tika noskaidrots, ka ceļojošais kauss šoreiz dodies uz jaunām mājām - ja pirmie par labākajiem varēja saukties KTM komandas pārstāvji, tad pēc vakardienas cīņām par pašreizējo stiprāko ledus kauju komandu kļuvusi HUSQVARNA/HONDA.

Hokeja ripa laukuma centrā tika mesta plkst. 15:30 – tātad, cīņas varēja sākties. Pavērojot komandu sastāvus, bija redzams, ka šoreiz par tiem padomāts vēl rūpīgāk, izvēloties spēcīgus pārstāvjus. KTM komandas sastāvā: Aldis Baltiņš, Arvis Sanders, Pēteris Vočtavs, Ainārs Soks, Ivars Plūdums, Ints Steinbergs, Ivo Šteinbergs, Kristers Serģis, Pēteris Ezergailis, Gints Sīlis, Mārtiņš Krievs, Kaspars Krievs un Modris Štelle. HUSQVARNA/HONDA sastāvā: Lauris Ermanis, Sandris Kļaviņš, Sandris Iekļavs, Lauris Kļaviņš, Ivars Vasaraudzis, Andris Štendenbergs, Dins (Honda), Dainis Upelnieks, Raimonds Kozlovskis, Mareks Lavrovs, Edgars Mazurēvičs, Artūrs Birstiņš, Armīns Birstiņš un Mārtiņš Lilienfelds.KAWASAKI: Daigars Štendenbergs, Jānis Brigmanis, Andris Krastiņš, Gatis Būmanis, Ēriks Meija, Oskars Urbanovičš, Edgars Menģelis, Valdis Seratinskis un Alvis Druva. Superkauss/OMX Graphics: Raimonds Baltgalvis, Juris Brinkmanis, Rihards Gulbis, Jānis Kokorevičs, Kristofers, Alvis Everts, Inesis Zaporožecs, Uģis Kurpnieks, Māris Iekļavs, Gints Jansons, Garijs Rožkalns, Egils Āboliņš un Valdis Vanags.

Lai gan starpspēļu laikā jūtama sajūsma par nu jau tradicionālajām ledus kaujām, sākoties spēlēm komandu pārstāvjos atgriezās sportistiem raksturīgais cīņasspars un vēlme pēc uzvaras. Šķiet, ka visvairāk mačiem bija gatavojusies tieši HUSQVARNA/HONDA komanda, uz ledus dodoties ar vienu mērķi – iegūt kāroto titulu. Rezultātā vakara gaitā ielaisti tikai vieni vārti un izcīnīta pārliecinoša uzvara, kļūstot par pašreizējiem ledus cīņu līderiem un savā īpašumā iegūstot unikālo ceļojošo kausu motokrosa zābaka un hokeja slidas kombinējuma izskatā.

Otro vietu godam izcīnīja KAWASAKI komanda, bet ar nieka viena punkta deficītu piekāpās pirmie ledus cīņu čempioni KTM komanda un jaunpienācēji - SUPERKAUSS/OMX Graphics, kurām attiecīgi trešā un ceturtā vieta. Skaidrs viens – nākamajās cīņās titulu atgūt noteikti kāros KTM, bet to apgrūtinās arī KAVASAKI un Superkauss/OMX Graphics vēlme triumfēt.

Nākošais turnīrs plānots janvāra beigās/februāra sākumā, bet lai izvairītos no neveselīgas ažiotāžas un neaizietu mazajā absurdā ar interpretāciju, vai hokejists, kurš bijis uz motokrosu ir tas pats, kas motokrosists, kurš bijis uz hokeju, tad uz nākamo pasākumu dalībniekiem būs šādi noteikumi:

- jābūt LaMSF licencei, der arī federācijas darboņa kartiņa

- der LAMA, Superkauss, RETRO u.t.t. licences.

- der enduro, šosejas, supermoto, triāla, skijoringa, spīdveja u.t.t. LaMSF pakļautībā esošas motosporta disciplīnas licence

- ja nav nekādas licences, tad der arī uzrādīt kādu rezultātu tabulu, kur konkrētais kungs ir redzams finišējis jebkādu motociklu sacensību.

Cerams, ka tas kaut kā saliks pa plauktiņiem to dalībnieku izvēli, vai vismaz pārtrauks diskusijas par viena vai otra kunga atbilstība augstajam motosabiedrības goda nosaukumam.

Komandas un līdzjutēji, laiks gatavoties nākamajām hokeja cīņām, bet līdz tam sveicam pašreizējos MX vīru ledus kauju uzvarētājus un sakām paldies visiem, kas bija kopā ar mums!