Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Sauber" komanda veic sarunas ar Sainsu un Hilkenbergu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Sauber" komanda veic sarunas ar Sainsu un Hilkenbergu
Karloss Sainss un Niko Hilkenbergs. Foto: Motorsport.com

Šobrīd aizkulisēs daudz tiek baumots par iespējamajām izmaiņām vadošo F1 komandu sastāvos uz 2025. gada sezonu. Cita starpā kļuvis zināms, ka "Sauber" vienība, kas gadu vēlāk pārtaps par "Audi" oficiālo komandu, vēlas jau nākamajā sezonā savās rindās redzēt Karlosu Sainsu un Niko Hilkenbergu, sarunas par iespējamo sadarbību jau notiek.

Šobrīd divas sezonas komanda F1 čempionātā startēs kā "Kick Sauber", bet tās rindās brauc pieredzes bagātais Valteri Botass, kā arī Guanju Žou. Lai gan Botass paudis, ka vēlas būt komandā, kad tā 2026. gadā nonāks "Audi" rūpnīcas pārraudzībā, šāda iespēja viņam ne tuvu nav garantēta.

Tiek ziņots, ka Andreass Seidls, kurš nesen no "Audi" puses tika iecelts par "Kick Sauber" komandas izpilddirektoru, iecerējis jau nākamgad sastāvam piesaistīt divus citus pilotus. Sainsam pēc šīs sezonas beigsies līgums ar "Ferrari" un zināms, ka viņa vietā nākošgad brauks Luiss Hamiltons. Tāpat Hilkenberga saistības ar "Haas" ir līdz šī gada beigām. Iepriekš abi piloti jau bijuši komandas biedri "Renault" vienībā.

Vācu medijs "Auto Motor und Sport" raksta, ka "Sauber" ir izteikusi Sainsam konkrētu piedāvājumu. Līdz aprīļa vidum Seidls gaidīs viņa lēmumu.

Turpat teikts, ka Fernando Alonso menedžeris Flavio Briatore savu pilotu vēlas redzēt "Red Bull" sastāvā. Divkārtējais F1 čempions gan ir kandidāts arī uz vietu "Mercedes". Zināms, ka "Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners personīgi vēlas Alonso redzēt savā komandā, lai gan līdz šim pilotu jautājumus izlēmis Helmuts Marko.

"Mercedes" prioritāte, pēc publikācijā paustā, ir Verstapens. Tomēr, ja šī brīža ātrāko F1 pilotu piesaistīt neizdosies, Toto Volfs kā nākamo kandidātu sarakstā nostādījis F2 braucēju Kimi Andrea Antonelli. Šajā nedēļas nogalē "Mercedes" ir rezervējusi Imolas trasi, lai dotu Antonelli iespēju aizvadīt testus ar 2022. gada modeļa F1 auto. Itāļu jaunais talants šogad tiks intensīvi gatavots iespējamajai debijai. Tomēr kandidāti ir arī Alonso un Sainss.

Jāpiebilst, ka lēmumu aiziet no "Red Bull" komandas pieņēmis Maksa Verstapena galvenais inženieris Lī Stīvensons. Viņš strādāja vienībā, kad Verstapens sasniedza visas savas līdzšinējās uzvaras un titulus. Tagad izlemts pieņemt jaunu izaicinājumu un darbu turpināt citā komandā. Neoficiāli zināms, ka Stīvensons pāries uz "Sauber".

Izmantotie resursi:
www.f1.lv