Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Austrijas valdība devusi atļauju jūlijā sākt F1 sezonu

Rolands Eliņš

Austrijas valdība devusi atļauju jūlijā sākt F1 sezonu
Foto: imago images / HochZwei/Scanpix

Austrijas valdība sniegusi savu akceptu divu „Formula 1” posmu rīkošanai tās teritorijā jūlija pirmajās divās nedēļās, kas, visticamāk, ievadīs F1 sezonu.

„Formula 1” sezonas pārveidotais kalendārs vēl nav pilnībā apstiprināts, taču F1 vadība jau iepriekš bija paudusi cerību, ka sezonu izdosies sākt jūlijā ar posmu Austrijā. Tagad šiem plāniem saņemta arī Austrijas valdības zaļā gaisma, un ārzemju mediji vēsta par F1 plānotajiem posmiem piektajā un 12. jūlijā.

Parasti F1 kalendārā katrā trasē norisinās tikai viens posms, taču koronavīrusa pandēmijas apstākļos vairākās valstīs F1 posmi šosezon nenotiks, attiecīgi sacensību organizatori plāno pagarināt sezonu ar diviem posmiem pēc kārtas vienā trasē.

Pirms pāris dienām atcelto F1 posmu sarakstam pievienojās arī Nīderlandes „Grand Prix”, kas gatavojās atgriezties F1 kalendārā pēc 35 gadu pārtraukuma. Tas sākotnēji bija plānots maija sākumā, pēc tam pārcelts, bet tagad atcelts, un Nīderlandes posma organizētāji liek cerības uz dalību F1 sezonā nākamgad.

Pēc Austrijas posmiem F1 sezona varētu turpināties 19. jūlijā Ungārijā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...