Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Prosts: "Vienalga, vai esmu otrais, trešais vai ceturtais veiksmīgākais F1 pilots"

Jānis Pārums

Prosts: "Vienalga, vai esmu otrais, trešais vai ceturtais veiksmīgākais F1 pilots"
Alēns Prosts
Foto: AFP/Scanpix

Četrkārtējais F1 čempions, francūzis Alēns Prosts atzinis, ka viņam vienalga, ja kādu dienu viņš vairs nebūs vienīgais četrkārtējais F1 čempions.

Jautāts, vai Prosts uztraucas, ka kādu dienu būs tikai viens no diviem (nevis vienīgais) četrkārtējais F1 čempions, leģendārais francūzis sacīja: "Vienmēr esmu sev teicis – mani lietas, kuras tu vari mainīt un neuztrauces par tām, par kurām tev nav kontroles. Ko gan es varu darīt? Iespējams, ka kādu dienu Fetels mani apsteigs."

"Kad es zaudēju savu rekordu pēc uzvaru skaita F1 posmos Mihaelam Šūmaheram, tas bija pavisam kas cits. Nebiju par to laimīgs. Ja tu esi virsotnē, tu vēlies tur palikt. Bet tagad, ja esmu otrais, trešais vai ceturtais veiksmīgākais F1 pilots, tam nav nozīmes," sacīja 58 gadus vecais Prosts, kurš karjeras laikā izcīnīja 51 uzvaru (Šūmahers – 91).

"Pēdējos gados tika teikts, ka Fetels var uzvarēt sacīkstes tikai tad, ja atrodas priekšgalā. Pērn viņš to atspēkoja. Runāju ar viņu pagājušā gadā vēl tad, ka Fernando Alonso kopvērtējumā viņam bija tālu priekšā. Jautāju Fetalam, vai viņš spēs konkurentu panākt, uz ko viņš atbildēja "Jā, noteikti". Tas rada pārliecību, ka viņš ir lielisks pilots," piebilda Prosts.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 News - Grandprix.com

  +4 [+] [-]

, 2013-05-31 01:14, pirms 11 gadiem
Fetela tituls pagājušogad bija atkarīgs no Grožāna "meistarības" Beļģijas GP startā, kā rezultātā Alonso tajā gonkā izstājās un neieguva ne punktu, kā arī FIA tiesnešu labvēlības. 2012.g. Japānas GP kvalenē Fetels klaji bloķēja Alonso par ko saņēma TIKAI brīdinājumu (nevis kā parasti – starta vietu sodu) un 2012.g. Brazīlijas gonkā Fetels iebrauca Sennas formulā un nesaņēma par to vispār NEKĀDU sodu, kaut gan piem. 2002.g. Malaizijas gonkā Montoija par identisku sadursmi ar M. Šūmaheru saņēma Drive Through sodu.
Fetels šogad turpina graut savu imidžu, gan piekrāpjot savu komandu un savu komandas biedru Malaizijas gonkā, gan atklātā tekstā paziņojot ka cer uz konkurentu neveiksmēm pirms Monako GP gonkas. Vai šādos veidos iegūti tituli norāda uz pilota "lieliskumu". Manuprāt, nē.