Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Zūrers: "Alonso ar katru sezonu paliks arvien lēnāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Zūrers: "Alonso ar katru sezonu paliks arvien lēnāks"
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Savulaik F1 čempionātā startējošais pilots Marks Zūrers norāda, ka, lai gan Fernando Alonso ir ļoti talantīgs pilots, kurš turklāt iegulda smagu darbu un nežēlo atdot visus spēkus, lai parādītu rezultātu, turpmāko gadu laikā tomēr kļūs arvien lēnāks.

Savos 42 gados Alonso ir vecākais pilots "Formulā 1". Pēdējās desmitgadēs nav daudz piemēru, kad braucēji turpina startēt pēc 40 gadu vecuma, taču spānis ir viens no viņiem, turklāt varētu būt uz starta vēl vairākas sezonas.

Pēc ļoti sekmīgā snieguma 2023. gadā "Aston Martin" sastāvā, šobrīd Alonso kļuvis par vienu no galvenajiem pretendentiem uz vietu "Red Bull" vai "Mercedes" komandā. Tomēr Zūrers brīdina, ka vecums ir šķērslis.

"Kad pilots kļūst vecāks, viņš vienkārši zaudē ātrumu, to nevar noliegt," viņš stāsta, uzsverot, ka īpaši tas novērojams kvalifikācijās. "Domāju, ka viņš ir zaudējis ātrumu tikai vecuma dēļ vien. Tur neko nav iespējams līdzēt. Un, protams, visvairāk tas ietekmē sniegumu kvalifikācijās. Nākotnē to varēs just arvien vairāk un vairāk. Tas ir iemesls, kāpēc viņš vairs nav pats labākais pilots."

Tomēr Zūrers slavē Alonso par viņa sniegumu sacīkstēs, kur izpaužas desmitgadēm krātā pieredze: "Sacīkstēs viņš brauc pamatīgi. Viņš ir cīnītājs un optimāli izmanto riepas. Viņam praktiski nav nepieciešamas nekādas instrukcijas. Viņš zina, kā tieši jāapietas ar riepām. Viņam vienmēr nav nepieciešams inženieris, kas pasaka, kā ir jābrauc. Tur var novērot visu viņa pieredzi, un arī to, ka motivācija aizvien nav zudusi."

Pats Zūrers F1 čempionātā startēja no 1979. līdz 1986. gadam, aizvadot 82 sacīkstes "Ensign", ATS, "Theodore", "Arrows" un "Brabham" komandās. Lai gan dažkārt izdevās izcīnīt punktus, ko tolaik piešķīta par pirmajām sešām vietām, šveicietis uz pjedestāla ne reizi nekāpa.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-03-30 10:09, pirms mēneša
Kas ir Zūzers? Sasniegumi runā paši par sevi.