Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1: "Ferrari" meklēs cēloņus neveiksmei Austrālijā

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

F1: "Ferrari" meklēs cēloņus neveiksmei Austrālijā
Foto: AFP/Scanpix.

2011. gada F1 sezonas 1. posms Austrālijā ir noslēdzies - komandas izdarījušas pirmos secinājumus un nerimstoši strādā pie tehnikas uzlabošanas. ''Red Bull'' pārstāvji atklājuši, ka Malaizijā viņiem bez KERS neiztikt, kamēr ''Ferrari'' joprojām meklē iemeslus savam neveiksmīgajam startam Austrālijā.

''Red Bull'' Malaizijā izmantos KERS

Kā medijiem atklājis ''Red Bull'' boss Kristians Horners, tad viņa vadītā komanda nākamajā F1 posmā - Malaizijas ''Grand Prix'' - plāno izmantot KERS sistēmas piedāvātās iespējas. Nesenajos Austrālijas GP testa braucienos F1 vadošā komanda saskārās ar problēmām kinētiskās enerģijas reģenerācijas sistēmas izmantošanā, tāpēc tika nolemts sacīkstēs iztikt bez KERS [kā zināms - neskatoties uz to, ''sarkanais bullis'' Sebastians Fetels Austrālijā dominēja un sacensības noslēdza uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena]. Tomēr, kā uzsver Horners, ja ''Red Bull'' vēlas saglabāt solīdu pārsvaru pār saviem konkurentiem, komandai nāksies pielietot KERS, jo sevišķi Malazijas trasē, kur garas taisnes sastopamas biežāk nekā Austrālijā.

''KERS ietekme Austrālijā ir mazāka, jo distance līdz 1. līkumam ir īsāka nekā, piemēram, Malaizijā, kur starta/finiša taisne ir relatīvi garāka. Austrālijā sapratām, ka KERS izmantošana nav par 100% droša, tāpēc no tās atteicāmies. Turējām to noslēpumā, lai konkurenti nevarētu izmantot mūsu vājās vietas,'' sacīja Horners.

''Pirelli'' pārsteigusi pati sevi

F1 komandu riepu ražotājas ''Pirelli'' pārstāvji pēc Austrālijas ''Grand Prix'' posma beigām atzinuši, ka ir pārsteigti par savu solīdo atgriešanos F1 apritē. ''Pēc ziemas testiem cilvēki domāja, ka komandām sacensību laikā nāksies pielietot četru līdz piecu boksu apmeklējumu stratēģiju, kas, saprotams, nav normāli. Pats Austrālijā cerēju uz trim, minimums - diviem boksu apmeklējumiem, taču tas, ko paveica Serhio Perezs [viens boksu apmeklējums] pārsteidza mūs nesagatavotus,'' teic ''Pirelli'' direktors Pols Hemberijs. ''Tas parāda, ka šim sportam esam piedevuši kaut ko atsvaidzinošu. Esam pārsteiguši pilnīgi visus un arī paši sevi.''

Neskatoties uz veiksmīgo sezonas sākumu, Hemberijs saka, ka ''Pirelli'' netaisās gulēt uz lauriem, jo Malaizija minētajai riepu ražotājai sola jaunus izaicinājumus. ''Nākamais posms mums solās būt sevišķi grūts, jo Malaizijas trase ir īpatnēja. Skaidrs ir viens - turpināsim mācīties un pilnveidoties!''

''Ferrari'' meklēs iemeslus neveiksmīgajam sezonas sākumam

Austrālijā ''Ferrari'' piloti - Fernando Alonso un Felipe Masa - ierindojās attiecīgi 4. un 7. vietā, kas Itālijas komandā nav uzskatāms par apmierinošu rezultātu, tāpēc ''Ferrari'' šonedēļ savā bāzē Maranello veiks padziļinātu izmeklēšanu, lai noskaidrotu cēloni neveiksmīgajam startam sezonas 1. posmā. Patreiz komandai nav atbilžu, lai skaidrotu neveiksmīgo startu, un to atzīst arī ''Ferrari'' direktors Stefano Dominekalli. ''Skaidrs, ka pērnā nedēļas nogale neapmierināja mūsu ieceres. Gan kvalifikācijā, gan sacensībās neuzrādījām iecerētos rezultātus, un tagad mums jānoskaidro, kāpēc tā, lai Malaizijā atkārtoti nepieļautu vecās kļūdas.''

Tikmēr komandas pilots Fernando Alonso neuzskata, ka būtu noticis kas ļoti šausminošs. ''Noteikti nenobraucām tā, kā to paši būtu vēlējušies, taču par to nav jāsatraucas. Aiz manis finišēja divi pretendenti uz čempiontitulu, turklāt tas ir tikai 1. posms,'' sacīja spānis, kurš kā vienu no neveiksmīgās sacensības iemesliem minēja vājo startu.

''Lotus'' pārliecināti - sniegums uzlabosies

Neskatoties uz neveiksmīgu sezonas sākumu, F1 komandas ''Lotus'' tehniskais direktors Maiks Gaskoins tic, ka viņa komandai nākamajos posmos izdosies parādīt labāku sniegumu. Pēc direktora teiktā, nedz Kovalainenam, nedz Trulli Austrālijā nav izdevies uzkarsēt riepas līdz nepieciešamajai temperatūrai, turklāt ''Lotus'' formulām vēl bijušas problēmas ar stūres iekārtām un šķidruma noplūdēm. Tas viss kalpojis par iemeslu neveiksmīgām sacensībām - Kovalainenam izstāšanās, bet Trulli necilā 13. vieta. ''Pirms sacensībām teicām, ka uzrādīsim labākus rezultātus nekā kvalifikācijā, un tas arī notika. Tagad esam tikuši galā ar tehniskajām problēmām, nomainot pāris detaļas, tāpēc esmu pārliecināts, ka Malaizijā spersim vienu soli uz priekšu!'' tā ''Lotus'' direktors.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-29 16:37, pirms 13 gadiem
Meklēt nekur nevajag, tā ir pašā deguna galā - Masas veidolā! Felipe vēl joprojām pārdzīvo zaudēto titulu Brazīlijā pirms vairākiem gadiem un psiholoģiski viņam šobrīd ir smagi, jo par viņa nākotni Ferrari sāka runāt jau pirmā posma laikā. Tas nekādā gadījumā nepalīdz Masai.

     [+] [-]

, 2011-03-29 17:23, pirms 13 gadiem
Ferrari vel paradiis tas tiesam ir tikai pirmais posmis.2010 sezona Alonso ari sesonas sakuma smagi gaja ,bet sezonas izskana ???

  +4 [+] [-]

, 2011-03-29 18:03, pirms 13 gadiem
Alexij rakstīja: neveiksme būtu ja finišētu bez punktiem vai vispār nefinišētu. bet tas jau ir Ferrari - ja nav vismaz pjedestāls tad neveiksme
Ferrari uz so posmu ieradas ka nominali otra specigaka komanda. domaju, ka vini cereja uz 3 un 4 vietu ka minimums.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-29 18:24, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: Ferrari uz so posmu ieradas ka nominali otra specigaka komanda. domaju, ka vini cereja uz 3 un 4 vietu ka minimums.
Alonso esot izslēdzis riepus uzkaršanas iemeslu, kas likās galvenais iemesls, bet viens gan runā pa labu Ferrari - Maki no bezdibeņa izlīda praktiski ar pēdējiem uzlaboujumiem, vēl pie tam nezinot, vai tie stradās. Pirms austrālijas Ferrari bija stipri labāki, es domāju vairāk kā 1-3 sacīkstes tas neaizņems.
Pagājušogad liekas šādas lietas notika pēc Beļģijas, sak nu sū.di smeļas mutē kaut kas jāsāk darīt Un tad nāca uzlabojumi ar diezgan strauju progresu.

     [+] [-]

, 2011-03-29 19:09, pirms 13 gadiem
karliss rakstīja: Alonso esot izslēdzis riepus uzkaršanas iemeslu, kas likās galvenais iemesls, bet viens gan runā pa labu Ferrari - Maki no bezdibeņa izlīda praktiski ar pēdējiem uzlaboujumiem, vēl pie tam nezinot, vai tie stradās. Pirms austrālijas Ferrari bija stipri labāki, es domāju vairāk kā 1-3 sacīkstes tas neaizņems.
Pagājušogad liekas šādas lietas notika pēc Beļģijas, sak nu sū.di smeļas mutē kaut kas jāsāk darīt Un tad nāca uzlabojumi ar diezgan strauju progresu.
vispar jau makiem sie bija nevis uzlabojumi bet gan atgriesanas pie defaultajam detalam, solis atpakal. tatad tie uzlabojumi, ko vini bija testu laika veikusi veda komandu nepareizaja virziena
domaju, ka gan ferrari gan maki strauji progreses sezonas laika, uz katru nakamo posmu vini bus specigaki un specigaki.
ka Vitmarss teica, ja komanda turpinas tapat progreset, ka pirms australijas, tad malaizija atvinet tas 0.3 sek. ko Red Bull iegus uz KERS atgriesanu formulas bus sikums. domaju, ka tas pats attiecas ari uz ferrari, potencials ir daudz lielaks neka australija paraditais sniegums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-29 19:38, pirms 13 gadiem
Alexij rakstīja: 4 vieta jau arī tika izcīnīta, Alonso
Nu alonso rezultats jau neparada formulas realas iespejas...tur daudz netruka lai vins ieliktu kadaa sienā
Kimi faniem:
Raikkonen goes NASCAR - Muut - Turun Sanomat

     [+] [-]

, 2011-03-29 21:51, pirms 13 gadiem
Ja virsrakstá bútu par Pirelli riepám,jús visi komentétu to?