Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs: "Vadošās trīs komandas mani negrib"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs: "Vadošās trīs komandas mani negrib"
Niko Hilkenbergs
Foto: AP/Scanpix

Vācu autosportists Niko Hilkenbergs, kurš šobrīd ieņem respektablo septīto vietu F1 pasaules čempionāta kopvērtējumā, ir pārliecināts, ka viņam tā arī neizdosies īstenot ieceri par iekļūšanu kādā no vadošajām trim komandām, taču cer gūt panākumus "Renault" sastāvā.

Lai gan Hilkenbergu daudzi aizvien uzskata par vienu no lielākajiem talantiem čempionātā, sportistam šobrīd ir jau 30 gadi. Savulaik viņa nākotne tikusi saistīta arī ar "Ferrari", tomēr realitātē iekļūšana kādā no vadošajām komandām tā arī nav realizējusies.

"Ja skatāmies reāli, esmu skeptiski noskaņots par to, ka starp mani un kādu no vadošajām trim komandām kaut kas varētu notikt," atzīst Hilkenbergs. "Karjeras laikā ir ļoti daudzas iespējas, bet man nav radusies tā sajūta, ka viņiem būtu bijusi kāda apetīte pret mani. Tie ir fakti, manuprāt."

Hilkenbergam ir liela pieredze "Formulā 1". Pirmo sezonu viņš aizvadīja jau 2010. gadā un pirms pievienošanās "Renault" startēja arī "Williams", "Sauber" un "Force India" vienībās. Faktiski šobrīd vācietis aizvada savu labāko sezonu, jo iepriekš viņa augstākais rezultāts F1 kopvērtējumā bijusi devītā vieta, kas izcīnīta vairākkārt.

"Renault" komandā sportists brauc otro gadu un cer, ka tieši šeit viņam izdosies sasniegt to, par ko tik ilgi ir cerēts.

"Esmu ļoti ieinteresēts gūt panākumus kopā ar "Renault" un mēs tiešām daudz strādājam, lai tur nokļūtu," stāsta Hilkenbergs. "Tas, ka šobrīd esam ceturtā spēcīgākā komanda, es to neuzskatu par uzvaru. Vēl ir jāstrādā, un tam nepieciešams kāds laiks. Tas, ja pārspēsim pārējās vidējā ešalona komandas, būtu labi uz doto brīdi, bet kopumā esam šeit, lai būtu tuvāk lielajiem vīriem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-07-28 17:15, pirms 6 gadiem
Ļoti ceru, ka Hulkenbergam izdosies ja ne kārtīgi pacīnieties par titulu kādu dienu, tad vismazpāris uzvaras viņam vajadzētu! Ātrs un tiešām talantīgs braucējs, kuram nav bijusi top3 formula! Bet visiem jau tā dzīve neigrozās kā pārslavētajam Verstapenam...