Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs apšauba "Ferrari" formulas legalitāti

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs apšauba "Ferrari" formulas legalitāti
Foto: imago/Thomas Melzer/Scanpix

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs pieļauj iespēju, ka "Ferrari" atraduši veidu, kā apiet tehniskos noteikumus, līdz ar to pratuši attīstīt savu sacīkšu auto tā, ka tas spēj būt ātrākais trasē.

Volfs atzīst, ka Hokenheimas trasē, kur notika pagājušais "Formula 1" čempionāta posms, "Ferrari" mašīnas taisnēs spējušas iegūt 0.5 sekundes, kas ir ļoti daudz. Kā zināms, Sebastians Fetels bija pārliecinošā vadībā, pirms uznāca lietus un sportists vienā no līkumiem avarēja.

"AMG" rīkotā preses pasākumā Volfs norāda, ka, iespējams, "Ferrari" izdevies apiet F1 tehniskos noteikumus, darbojoties jomās, ko Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) ir grūti izkontrolēt. Reizē gan viņš piebilst, ka nav par to pilnīgi pārliecināts, nevēloties nomelnot konkurentus.

"Ja kāds, un es nesaku, ka tā tiešām ir, jo nespēju ielīst citas mašīnas motorā un zem virsbūves, bet, ja kāds riskētu ar savu reputāciju, atklāt šādus pārkāpumus būs ļoti grūti," sacīja Volfs. "Ir jātic cilvēku un organizāciju taisnīgumam, ko mēs arī darām. Neskatoties uz skepticismu un paranoju, kas vienmēr bijusi "Formulā 1", mēs ticam FIA taisnīgumam un konkurentu taisnīgumam, jo tikai tādā veidā varam svētdienās stāties uz starta."

Lai gan FIA ir atzinusi "Ferrari" sacīkšu spēkratu par legālu, vairākas konkurējošās komandas uzskata, ka Maranello vienībai izdevies paveikt kaut ko hibrīdsistēmā, kas ļāvis tai ievērojami uzlabot veikstpēju. Ievērojams progress bija sajūtams pēc tam, kad "Ferrari" ieviesa uzlaboto MGU-K sistēmu un baterijas.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news

  +7 [+] [-]

, 2018-07-27 20:40, pirms 6 gadiem
tak beidz čīkstēt un uzlabo savu grabažu tad nebūs jāmeklē kaut kas konkurentos

     [+] [-]

, 2018-07-27 21:25, pirms 6 gadiem
Khmmm....zinot,cik ljoti amerķāņi(jaunie saimnieki) nemiil Ferrari,tad šaubos vai viņi slēptu kaut ko nelegālu...vienkārši čempioniem nepatīk zaudēt

     [+] [-]

, 2018-07-27 22:16, pirms 6 gadiem
fans81 rakstīja: Khmmm....zinot,cik ljoti amerķāņi(jaunie saimnieki) nemiil Ferrari,tad šaubos vai viņi slēptu kaut ko nelegālu...vienkārši čempioniem nepatīk zaudēt
Es,gan īsti neko nejēdzu, bet kāds sakars F1 īpašniekiem ar FIA?FIA veic pārbaudes un dod zaļo gaismu vai nē. FIA saņem tos tehniskos noteikumus,kurus pieņem F1 īpašnieki ar komandām. Tas,ka jaunie F1 īpašnieki ir vairāk tendēti uz izlīdzināšanas,šovu un nedod īpašus statusus dinozauriem, tas skaidrs, bet kaut ko noslēpt viņi maz ticams grib vai maz var....FIA,tur gan ir cits stāsts..ja paskatās kas ir FIA prezidenta krēslā un ieskatoties viņa CV..bet ne viņš amerikānis,ne F1 īpašnieks.