Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Ja tur nebūtu grants joslas, nekāda izmeklēšana netiktu sākta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Ja tur nebūtu grants joslas, nekāda izmeklēšana netiktu sākta"
Foto: f1.com

Fernando Alonso neslēpj, ka jūtas pārsteigts par viņam piešķirto sodu pēc Austrālijas GP, kas sportistu rezultātos no sestās vietas atmeta uz astoto. Balstoties uz savu pieredzi, spāņu pilots skaidro, ka ir tikai normāli pirms līkuma priekšlaicīgi samazināt ātrumu, lai pēc tam varētu straujāk paātrināties. Tāpat viņš atzina, ka tiesneši nekad nebūtu sākuši izmeklēšanu par viņa braukšanas veidu, ja grants joslas vietā, kur avarēja Džordžs Rasels, būtu asfalts.

Sacensību pēdējā aplī "Mercedes" pilots Rasels vajāja Alonso cīņā par sesto vietu. Veterāns pirms līkuma straujāk nekā gaidīts kļuva lēnāks, Rasels līkumā nesavaldīja mašīnu, izbrauca grants joslā un ietriecās sienā. Tiesneši "Aston Martin" pārstāvja braukšanu atzina par "potenciāli bīstamu", piešķirot 20 sekunžu sodu.

"Esmu diezgan pārsteigts par sodu, ņemot vērā, kā mums būtu jābrauc tuvojoties līkumiem vai, kā vispār būtu jābrauc ar sacīkšu mašīnām," savu nostāju pauž Alonso. "Nevienā brīdī pie šiem ātrumiem mēs nevēlamies kaut ko izdarīt nepareizi. Uzskatu, ja šajā līkumā, vai jebkurā citā līkumā pasaulē, nebūtu grants joslas, nekādas izmeklēšanas šādā gadījumā nekad nebūtu. Man ir vairāk nekā 20 gadu pieredze "Formulā 1", esmu aizvadījis episkus dueļus 2005. un 2006. gadā, pagājušajā sezonā Brazīlijā, mainot trajektorijas, un varu teikt, ka ziedot ātrumu pirms līkumiem, lai, izbraucot no tiem, varētu labāk paātrināties, ir autosporta māksla. Mēs nekad sacīkstēs nevienu apli un nevienu līkumu nebraucam uz 100 procentiem. Taupām degvielu, riepas, bremzes. Tāpēc esmu pārsteigts, ka man jāatbild par to, ka katru apli neesmu veicis vienādi."

Arī "Aston Martin" boss Maiks Kraks ir līdzīgās domās, bet atzina, ka komanda apelāciju neiesniegs. Pēc tiesnešu lēmuma uz sesto vietu pacēlās vienības otrs pilots Lenss Strols.

"Biju pārsteigts, ka viņu ar šo pēcsacīkstes sodu atmeta uz astoto vietu, bet ar lēmumu ir jāsamierinās," saka Kraks. "Nenovērsīsim savu uzmanību no pozitīvas dienas. Komanda izcīnīja 12 punktus. Pateicība par to abiem pilotiem, mēs pārvērtām savas starta vietas punktos, izmantojot divas krasi atšķirīgas riepu stratēģijas."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv