Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Viljamsa: "Ja tēriņi netiks ierobežoti, citas komandas uzvarēt nespēs arī nākotnē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Viljamsa: "Ja tēriņi netiks ierobežoti, citas komandas uzvarēt nespēs arī nākotnē"
Foto: REUTERS/Scanpix

"Williams" vadītāja vietas izpildītāja vēlreiz nākusi klajā ar atzinumu, ka F1 komandu budžeta griestu ieviešana 2021. gadā ir vitāli nepieciešama, lai nākotnē uzvaras spētu izcīnīt ne tikai "Ferrari", "Mercedes" un "Red Bull" komandu piloti.

Lai gan "Liberty Media" nāca klajā ar ierosinājumu noteikt komandām maksimāli pieļaujamo budžetu 150 miljoni ASV dolāru gadā, ne visas tam piekrīt, un lielākos iebildumus paudušas tieši vadošās vienības.

"Kad sāku šeit strādāt, tiešām ticēju, ka mēs atkal varam uzvarēt," stāsta Viljamsa, kuras tēvs Frenks Viljamss savulaik izveidoja "Williams" vienību. "Tagad es tam vairs neticu. Čempionāts faktiski ir salauzts."

Pēdējo F1 titulu "Williams" izcīnīja 1997. gadā, bet pēdējo uzvaru sacīkstēs - 2012. gadā.

"Ir naivi uzskatīt, ka smags darbs atmaksāsies," spiesta atzīt Viljamsa. "Ja neskaita vadošās trīs komandas, nākotnē neviena cita uzvaras neizcīnīs. Finansiālā nevienlīdzība ar "Ferrari", "Mercedes" un "Red Bull" vienkārši ir pārāk liela. Ir neiespējami turēties līdzi. Un tas ir skumji. Ja "Formula 1" jaunie īpašnieki 2021. gadā ieviesīs budžeta griestus 150 miljonu ASV dolāru apjomā, mēs varam izdzīvot."

Viljamsa gan nenoliedz, ka viņas pārraudzītajai komandai arī pašai savs darbs jāpaveic labāk: "Ir komandas, kurām budžets ir vēl mazāks nekā mums, taču darbu tās paveic labāk."

Iepriekš Viljamsa paudusi, ka "Williams" komanda beigs pastāvēšanu, ja budžeta griesti netiks ieviesti.

Izmantotie resursi:
Car News, Car Reviews, Racing and Auto Show...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-26 14:01, pirms 6 gadiem
Papildinot Kirilu, lūk, 2025.gada modeļa prezentācija https://youtu.be/FprS5DJnfF0

  +1 [+] [-]

, 2018-04-26 14:22, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: starp citu, uz 2025.gada sezonu.. Krievijas autobūves koncerns 'LADA' arī plāno startēt F-1 , ar kreivijā ražotiem dzinējiem , un formulu.
Žigulis F1 trasē, to tik es gribētu redzēt

  -1 [+] [-]

, 2018-04-26 16:04, pirms 6 gadiem
Nu, Viljamsa! Gribi vienlīdzību, brauc ar bērnu kartingiem vai Toyota Yaris seriālā! Mani neinteresē sacensības, kurās var uzvarēt jebkurš, mani interesē sacensības, kur prot uzvarēt labākais un ātrākais!
Paikspīkā Dambis un Dakārā Šlesērs ļoti labi pierādīja, ka nauda nav izšķirošais faktors, vēl vajag talantu un smadzenes.

     [+] [-]

, 2018-04-26 21:39, pirms 6 gadiem
Manuprāt, šo situāciju ir grūti izvērtēt, jo tomēr runa ir par Formulu 1, kas jau desmitiem gadu ir motorsporta augstākā virsotne un te tiek ieliktas augstākās tehnoloģijas. Līdz ar to ierobežojot komandas varētu zust šis ekskluzivitātes faktors, taču nevar nepiekrist tam, ka ir komandas ar negodīgāki lielāku budžetu. Risinājums iespējams varētu būt komandu sponsoru ierobežošana un vienoto(respektīvi pašas Formula 1) sponsoru piesaistīšana, tas varbūt varētu palīdzēt izlīdzināt spraugu starp šīm komandām. Kopumā es personīgi uzskatu, ka Formula 1 ēra ir pagājusi un nākotne nav pārāk gaiša.