Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Piastri: "Komanda rīkojās godīgi, liekot man palaist Norisu garām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Piastri: "Komanda rīkojās godīgi, liekot man palaist Norisu garām"
Lando Noriss un Oskars Piastri. Foto: Motorsport.com

Lando Noriss uzskata, ka būtu spējis uzveikt Šarlu Leklēru cīņā par Austrālijas GP otro vietu, ja tiktu izmantota labāka stratēģija. Savukārt otrs "McLaren" pilots Oskars Piastri paudis, ka komanda rīkojusies pareizi, liekot viņam palaist Norisu garām.

Noriss sacīkstes sākumā brauca otrais, bet pirmo pitstopu laikā, ko veica sešus apļus vēlāk par Leklēru, atkrita uz ceturto vietu. Komandas biedrs Piastri viņu palaida garām, tomēr cīnīties ar Leklēru nesanāca. "McLaren" piloti finišēja trešajā un ceturtajā vietā.

"Ja izņem ārā "Red Bull" komandu, domāju, ka mūsu pjedestāls nav nekāds pārsteigums," sacensības komentē Noriss. "Ātrums bija labs visu nedēļas nogali. Visu labi salikām kopā kvalifikācijā un jau piektdien parādījām labu tempu garajās distancēs. Nebiju gan cerējis, ka sacentīsimies ar "Ferrari". Man jāsaka, ka ātrums varbūt mums nebija tik labs kā Karlosam, bet, iespējams, labāks nekā Šarlam. Ja godīgi, šajā reizē varbūt palaidām garām iespēju finišēt otrajā vietā. Bet, ja šādi varam teikt, tā ir laba zīme. Bija domāts, ka braukšu boksos, bet tad tajā aplī to izdarīja Leklērs. Nācās plānu mainīt un domāt savādāku stratēģiju. Otrajā sacīkstes nogrieznī bijām tuvu un domāju, ja būtu veicis pitstopu, man izdotos tikt viņam priekšā. Šo iespēju palaidām garām. Vienmēr pēc tam prāto, kā būtu, ja būtu iebraucis pitstopā ātrāk, bet vienmēr nav viegli pieņemt šādus lēmumus. Viegli viss var noiet greizi. "

Lai gan savā māju posmā iespēju kāpt uz pjedestāla Piastri liedza tikai komandas taktika, pilots, kuram šī ir otrā F1 sezona, to nosaucis par godīgu rīcību.

"Apmainīties pozīcijām, tas, no mana skatu punkta, bija godīgs lēmums," viņš saka. "Lando kvalificējās augstāk, trasē pirms pirmā pitstopa pabija ilgāk, bet pēc tam bija ātrāks par mani un tuvojās. Tobrīd centos turēties tuvu Leklēram, bet Lando ķēra mūs abus. Es pat cerēju, ka viņš mani apdzīs un tad tiks galā ar Šarlu. Protams, savā māju posmā būtu gribējis saglabāt šo trešo vietu, bet uzskatu, ka viss bija godīgi. Kopumā aizvadīju labu nedēļas nogali, svarīgos brīžos pieļāvu dažas kļūdas, kas ir sarūgtinoši, bet citādi cienījams rezultāts."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2024-03-26 16:16, pirms mēneša
Godīgi būtu, ja Noriss, neticis garām Leklēram, beigās būtu Piastri atdevis atpakaļ trešo vietu.