Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers izlaidīs nākamos "Ferrari" testus

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers izlaidīs nākamos "Ferrari" testus
Miks Šūmahers testē "Ferrari" F1 mašīnu. Foto: Facebook.com/mickschumacherofficial

Lai gan Miks Šūmahers par sevi liek runāt arvien vairāk un izpelnās īpašu interesi no žurnālistu puses, viņam tiks liegta dalība nākamajos "Ferrari" testos, jo komanda vācieša vietā pie stūres vēlas laist citu pilotu.

Pirms neilga laika Bahreinā notikušajos testos Šūmaheram bija iespēja izmēģināt gan "Alfa Romeo", gan "Ferrari" sacīkšu mašīnas, turklāt sportists uzrādīja atzīstamus rezultātus, liekot ne vienam vien salīdzināt viņa sniegumu ar titulēto tēvu Mihaelu Šūmaheru.

"Viņš neizskatās līdzīgs savam tēvam, bet tas, kāds viņš ir, man ļoti atgādina Mihaelu," atzina "Ferrari" komandas vadītājs Matija Binoto. "Viņš līdzīgā veidā pieiet dotajiem uzdevumiem un līdzīgi ir ieinteresēts mašīnā, diskutējot ar tehnisko personālu. Kad viņš atrodas Maranello, vienmēr pēta mašīnu un runā ar mehāniķiem, un tas ir ļoti līdzīgi tam, kā darīja viņa tēvs."

Tomēr Binoto atzīst, ka testos, kas plānoti Barselonas trasē pēc Spānijas "Grand Prix" izcīņas, iespēja veikt izmēģinājumu braucienus tiks dota britu pilotam Kelamam Iljotam, kurš arī ir "Ferrari Driver Academy" programmas dalībnieks.

"Gan Miks, kurš akadēmijai pievienojās janvārī, gan Kelams, kurš ar mums ir kopš 2017. gada, pavisam noteikti ir piloti, kas attīstās, tāpēc izmēģināt "Ferrari SF90" modeli testos ir svarīgi viņiem abiem," komentē Binoto.

Pērn Iljots ieguva trešo vietu GP3 seriālā, bet šogad, tāpat kā Šūmahers, startē "Formulā 2". Pirmajā posmā gan viņa rezultāti bija sliktāki - 14. un 16. vieta braucienos, kamēr vācietis debijas reizē ierindojās astotajā un sestajā vietā. Abiem pašlaik ir 20 gadi.

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...