Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Dažreiz dzīve ir traka"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Dažreiz dzīve ir traka"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Spāņu pilots Karloss Sainss svētdien Austrālijas GP sacensībās izcīnīja savu trešo F1 uzvaru. Lai gan tā tika sasniegta vien divas nedēļas pēc apendicīta operācijas, sportists atzina, ka ir bijušas arī fiziski smagākas sacīkstes.

"Ferrari" pilots iepriekšējo posmu, kas notika Saūda Arābijā, operācijas dēļ izlaida. Kādu laiku bija šaubas, vai viņš būs fiziski gatavs stāties uz starta jau Melburnā. Otro vietu guva Šarls Leklērs, kurš, lai gan tālu neatpalika, komandas biedram īsti likt pretī neko nespēja.

"Jutos ļoti labi," saka Sainss. "Protams, biju nedaudz stīvs un fiziski šis nebija no vieglākajiem posmiem, bet man paveicās, ka varēju braukt vairāk vai mazāk pats par sevi, kontrolēt tempu, riepu nodilumu un visu pārējo. No visām sacīkstēm šī arī nebija visgrūtākā. Esmu ļoti lepns par komandu, lepns, ka kopā ar Šarlu izcīnījām dubultuzvaru. Tas parāda, ka smagais darbs atmaksājas."

Sainss atzīst, ka 2024. gada F1 sezonas sākums bijis notikumiem bagāts. Bahreinā viņš guva trešo vietu, pēc tam vienu posmu bija spiests izlaist un tagad uzvara - kopvērtējumā pilots ierindojas ceturtajā vietā, 11 punktus aiz līdera Maksa Verstapena.

"Dažreiz dzīve ir traka," secina pilots, kuram šī ir pēdējā sezona "Ferrari" sastāvā. "Pjedestāls Bahreinā, tad apendicīts, tad atgriešanās un uzvara. Kā pa kalniem, bet man patīk, esmu ārkārtīgi laimīgs. Žēl par Maksu, jo mums varēja būt laba cīņa par pirmo vietu. Bet esmu priecīgs iegūt uzvaru. Viņam to jau tā ir daudz."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...