Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Skaidrs, ka Alonso pirms līkuma bremzēja pāragri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Skaidrs, ka Alonso pirms līkuma bremzēja pāragri"
Džordža Rasela auto pēc avārijas. Foto: Motorsport.com

Kamēr Džordžs Rasels atzinis, ka Fernando Alonso pirms līkuma, kur avarēja "Mercedes" pilots, tīšuprāt par ātru sāka strauji bremzēt, divkārtējais F1 čempions savā rīcībā nekādu vainu nesaskata. Kā zināms, notikušo izmeklēja tiesneši, piespriežot Alonso 20 sekunžu sodu, kā rezultātā viņš no sestās vietas tika atmests uz astoto.

"Uzskatu, ka izbraucu no trases un tā ir mana vaina, bet 100 metrus pirms tā līkuma atpaliku no Fernando pussekundi, un tad viņš man ārkārtīgi strauji tuvojās un atrados viņam jau tieši aizmugurē," skaidro Rasels. "Nezinu, vai viņam bija kādas problēmas. Vairāk neko nevaru pateikt, bet esmu sarūgtināts par šādu sacīkstes noslēgumu."

Jautāts, vai Alonso tīšuprāt nebremzēja pārlieku strauji, Rasels sacīja: "Tas ir skaidrs, ka viņš bremzēja 100 metrus pirms līkuma, pēc tam atkal uzspieda gāzi un izbrauca līkumu normāli. Esmu jau redzējis šos datus. Nebiju tam gatavs - tas, kas notika, mani pārsteidza."

Alonso tikmēr skaidro, ka jau kādu laiku bijušas problēmas ar bateriju.

"Es koncentrējos uz to, kas notiek man priekšā un nevis man aizmugurē," saka "Aston Martin" pilots. "Pēdējos 15 apļus bija problēmas ar bateriju. Nevarēju koncentrēties uz mašīnām man aizmugurē. Ieraudzīju viņa avarējušo auto un biju norūpējies, bet šķiet, ka viņam viss kārtībā. Tas, ka viņš tuvojas un ir DRS distances atstatumā, redzēju jau pēdējos piecus, sešus apļus. Jā, viņš bija tuvu. Centos braukt apļus kā kvalifikācijā un uzstādīt iespējami lielāku tempu."

Lai gan sākotnēji Alonso cīnījās pirmā desmitnieka beigās, pēc pitstopa izdevās pakāpties uz piekto vietu. Sākotnēji braucis ar cietajām riepām, spānis boksos no vadošajiem sportistiem devās visvēlāk, bija jau kļuvis par līderi un izmantoja riepu maiņai brīdi, kad izstājās Lūiss Hamiltons.

"Runājot par ātrumu, sacīkste nebija viegla, visa nedēļas nogale nebija viegla," viņš saka. "Šodien paveicās ar stratēģiju un Luisa izstāšanos, kam sekoja virtuālā drošības mašīna. Bet nevaram slēpt, ka ar ātrumu visu šo nedēļas nogali bija problēmas."

Pērn F1 čempionātu noslēdzis ceturtajā vietā, šobrīd pēc trim posmiem Alonso kopvērtējumā ir astotais. Rasels pēc šī incidenta ieņem septīto vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2024-03-25 11:24, pirms mēneša
Skaidrs ir tas, ka Džordžiņš nav pietiekoši nobriedis, lai uzņemtos atbildību par savām kļūdām. Incidenti ar Valterri pirms pāris gadiem un Maksu pagāšgad ir pirmie, kas momentāli nāk prātā.

Kā autosportā, tā uz ielas, distanci kontrolē aizmugurē braucošais, kurš arī uzņemas risku, nevis priekšā esošais. Video skaidri redzams, ka Rasselam bija visas iespējas nobremzēt laicīgāk. Kāpēc viņš to neizdarīja, zina tikai viņš. Visticamāk, jau, ka nemaz ar’ nezina. Nav viņš, pagaidām, pat tuvu čempiona materiālām.