Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Hamiltons šogad veica sarunas ar "Red Bull" un "Ferrari" komandām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Hamiltons šogad veica sarunas ar "Red Bull" un "Ferrari" komandām"
Luiss Hamiltons. Foto: Simon Galloway/Motorsport Images

Pirms līguma pagarināšanas ar savu pašreizējo vienību "Mercedes" septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons veica pārrunas gan ar "Red Bull", gan "Ferrari" komandām, atklājis Kristians Horners.

Hamiltons ilgi kavējās ar līguma pagarināšanu, tomēr pirms kāda laika kļuva zināms, ka arī nākamos divus gadus, kas varētu būt pēdējie viņa F1 karjerā, sportists pavadīs "Mercedes" sastāvā. Horners neslēpj, ka ar britu pilotu bijušas sarunas par pievienošanos viņa vadītajai "Red Bull" nometnei. Uzvarām bagātais pilots varētu būt kļuvis par Maksa Verstapena komandas biedru, ja vienošanās būtu panākta.

"Gadu gaitā mums bijušas vairākas pārrunas ar Luisu par viņa iespējamo pievienošanos mums," intervijā britu medijam "Daily Mail" atklāja Horners. "Vairākas reizes mēs tikāmies. Pēdējā no tām bija šogad, viņam bija vēlme noskaidrot, vai mums ir abpusēja interese."

Horners gan atzīst, ka nav pārliecināts par Verstapena un Hamiltona startēšanu vienā komandā: "Es īsti neredzu iespēju, ka Makss un Luiss varētu strādāt kopā. Dinamika komandā nebūtu pareiza. Esam simtprocentīgi apmierināti ar to, kas mums ir pašlaik."

Klīda runas arī par iespējamo Hamiltona pāriešanu uz "Ferrari", un Horneram ir informācija, ka sarunas bijušas gan ar "Ferrari" priekšsēdētāju Džonu Elkanu, gan F1 komandas vadītāju Frederiku Vasūru. Pats Hamiltons gan iepriekš paudis, ka nekas nopietns tas nav bijis.

"Viņš tikās arī ar Elkanu," saka Horners. "Manuprāt, tās bija nopietnas pārrunas. Tas notika ap Monako GP laiku. Sarunas noteikti bija, iespējams arī ar Vasūru. Bet ar Elkanu pavisam noteikti."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs