Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss uzvar Austrālijas F1 posmā, Verstapens izstājas

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss uzvar Austrālijas F1 posmā, Verstapens izstājas
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Pēc Maksa Verstapena negaidītas izstāšanās jau sacensību sākumā, par F1 čempionāta trešā posma uzvarētāju Austrālijā kļuvis Karloss Sainss, visai pārliecinoši noturoties drošā attālumā no Šarla Leklēra, bet "Ferrari" komandai izcīnot dubultuzvaru. Pjedestāla trešo pakāpienu aizņēma Lando Noriss no "McLaren".

Verstapens startā saglabāja pirmo pozīciju, bet sākotnēji viņam sekoja Sainss, Noriss, Šarls Leklērs un Oskars Piastri. Tomēr jau otrajā aplī Verstapens sāka sūdzēties par mašīnas uzvedību, bet Sainss sāncensi apdzina un pārņēma vadību. Drīz no "Red Bull" mašīnas aizmugures parādījās dūmi, tā kļuva lēna un sportists atgriezās boksos, lai izstātos ar pamatīgu kūpošu spēkrata aizmugurējo labo pusi. Pēc sākotnējās informācijas, nebija izturējušas bremzes, bet pirmo divu F1 posmu uzvarētājs izrādīja atklātu neapmierinātību.

Sainss turpināja palielināt pārsvaru pār Norisu, Leklēru un Piastri, kuri cieši sekoja viens aiz otra. No vadošā četrinieka pirmie pitstopā devās Leklērs un Piasti, bet Noriss dažus apļus nogaidīja. Lai gan konkurentiem bija nepieciešams laiks, lai apdzītu pāris lēnāk braucošās mašīnas, kas bija nonākušas priekšā, pēc pitstopiem Noriss atkrita uz ceturto vietu. Arī Sainss veica pirmo riepu maiņu un saglabāja pozīciju priekšā tiešajiem konkurentiem.

Uz brīdi par līderi bija kļuvis Fernando Alonso. Kad 16. aplī motora defekta dēļ izstājās Lūiss Hamiltons un trasē tika izsludināts virtuālās drošības mašīnas periods, Alonso izmantoja lielisko izdevību, veica pitstopu un trasē atgriezās piektajā vietā, uz boksu apmeklējuma rēķina iegūstot vairākas pozīcijas. Serhio Peress tikmēr bija krietni zaudējis, tomēr bija ļoti ātrs, turpinājumā apdzenot gan Lānsu Strolu, gan Džordžu Raselu un Alonso, tiekot piektajā vietā.

Sākotnēji šķita, ka pēc riepu nomaiņas Leklērs gatavojas uzsākt cīņu ar Sainsu, bet turpinājumā komandas biedrs palielināja pārsvaru. Tikmēr "McLaren" braucēji apmainījās pozīcijām, Norisam nonākot trešajā vietā un uzsākot tuvošanos Leklēram. Pēc otrās riepu maiņas gan intriga izpalika. Noriss bija zaudējis vairākas sekundes un no cīņas par otro vietu šķietami atteicās, kamēr Sainss ar drošu pārsvaru turpināja atrasties vadībā.

Atlikušajos apļos Sainss droši aizbrauca pretī uzvarai, Leklērs tikpat pārliecinoši finišēja otrais, bet Noriss, Piastri un Peress guva nākamās vietas.

Alonso pēdējos apļos nācās pasvīst, lai noturētu aizmugurē cieši braucošo Raselu, bet cīņa par sesto vietu beidzās dramatiski. Pēdējā aplī Rasels nesavaldīja savu "Mercedes" formulu, ietriecās sienā un palika uz trases braucamās daļas. Alonso līdz ar to varēja finišēt sestais, bet punktos tika arī Strols, Juki Cunoda, Niko Hilkenbergs un Kevins Magnusens. Finišs tika sasniegts trasē esot virtuālajai drošības mašīnai.

Verstapens iepriekšējo reizi bija izstājies pirms diviem gadiem, un arī toreiz tas notika tieši Melburnas trasē. Sainss tikmēr izcīnījis trešo uzvaru savā F1 braucēja karjerā un pirmo kopš pagājušā gada posma Singapūrā. Jāpiebilst, ka pirms divām nedēļām notikušās sacensības Saūda Arābijā Sainss izlaida apendicīta operācijas dēļ.

Nākamais F1 posms 7. aprīlī tiks aizvadīts Japānā, Suzukas trasē.

Austrālijas GP rezultāti:

F1 kopvērtējums pēc 3. posma:

  +2 [+] [-]

, 2024-03-24 08:04, pirms mēneša
NorchaN rakstīja: Izskatās F1 mājaslapas rakstnieki iespaidojušies no SC - Leklērs 47 punkti, Sainss 40, kopā 93 .
Par Bērmana punktiem Saūda Arābijā neaizmirstam.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-24 08:05, pirms mēneša
Juris Grīns rakstīja: Par Bērmana punktiem Saūda Arābijā neaizmirstam.
Paldies, pieņemts. Tiešām piemirsu

     [+] [-]

, 2024-03-24 08:31, pirms mēneša
Vismaz beidzot sacīkste, kur arī par uzvaru kāds cīnās

  -1 [+] [-]

, 2024-03-24 09:15, pirms mēneša
Kad ferari iepriekš bijusi dubultuzvara? Gribētos priecāties, ja tik šitie lohi nebūtu par pilotiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 09:46, pirms mēneša
MazaFaka5 rakstīja: Kad ferari iepriekš bijusi dubultuzvara? Gribētos priecāties, ja tik šitie lohi nebūtu par pilotiem.
2022.gada 20.marts, Bahreina. Tikai apgrieztā secībā - Leklērs, Sainss

  -2 [+] [-]

, 2024-03-24 11:43, pirms mēneša
Kārlis vienkārši lielisks. Prieks par sarkanajiem. Protams, žēl Makša, bet tā tā intriga rodas. Jautra sacīkste. Škrobe arī par Rasela kārtējo "šedevru", bet kam negadās. Ar nepacietību gaidu nākamo posmu.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 12:38, pirms mēneša
Sauber - oficiāli klaunu iestāde. novēlu šogad viņiem pēdējo vietu, šitā čakarēt savus pilotus katru nedēļu..

Šogad protams interesantākā sacīkste, bet uz kopējā fona - nu nekas īpašs, ķipa ir cīņas par lejasgala pozīcijām, bet visbiežāk 5 apļus parinķo aizmugurē ar DRS, līdz aizmugurējam paliek pārāk bēdīgi ar elpošanu vai nomirst riepas.

ALO/HUL (un varbut Gasly, arī sāka ar cietajām?) paveicās ar stratēģiju, bet citādāk tā arī nespēju pamanīt, kurš parādīja kaut ko mega - izņemot Saincu Peress arī šonedēļ nekāds, pieļauju, ka medijos būs kādas atmazkas par mašīnas ķibelēm.

  -2 [+] [-]

, 2024-03-24 12:39, pirms mēneša
Tomēr izskatās, ka Alonso britam nedaudz "piepalīdzēja". Par to arī sods.

  -3 [+] [-]

, 2024-03-24 13:07, pirms mēneša
Hose Girtinho rakstīja: Tomēr izskatās, ka Alonso britam nedaudz "piepalīdzēja". Par to arī sods.
Jā, pirms starta paņēma mutē!

     [+] [-]

, 2024-03-24 13:07, pirms mēneša
NorchaN rakstīja: 2022.gada 20.marts, Bahreina. Tikai apgrieztā secībā - Leklērs, Sainss
Labi

  -1 [+] [-]

, 2024-03-24 16:27, pirms mēneša
MazaFaka5 rakstīja: Jā, pirms starta paņēma mutē!
Tā būs ja Tava mutere 😁😏

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 20:07, pirms mēneša
Nu, ko, lai arī maksima man nepatīk, taču šādu finišu nenovēlu nevienam, tās ir bremzes un jāteic, labi, ka vēl tā, varēja notikt arī smaga avārija.

Vienīgais labus no tā, beidzot bija kāda intriga un tiešām cīņa par uzvaru, lielāka nekā ierasts, tas, protams, priecē.

Apsveicu sarkanos un viņu fanus, liels respects Sainzam, tas nebija viegli pat ar mūsdienu medicīnu tik ātri atgriezties pie tādām slodzēm, ļoti pārliecinošs sniegums visu nedēļu. Lekleram jāteic, neizdevās atrast ritmu un sevišķi otrajā sacīkstes nogrieznī neizdevās turēt riepas darba temperatūrā, iespējams komplekta vaina, iespējams spiediena jeb regulējumu un arī pašam nesanāca, to gan pats atzina.

Kopumā sniegums 10 no 10, pie tam pitstopos visu nenoraka.

Maklaren, kā arī telemetrija rādīja ātrums viņiem bija labs un jāteic negaidīti tuvu Ferrari, ka sliecina, ka garo distanci kad simulēja nebija ar pārāk tukšām bākām, lieliski.

RBR, nu ja par diviem pirmajiem posmiem varēja uzlielīt Perezu, tad šī nedēļas nogale nebija tā labākā, jā regulējumus neizdevās atrast fakts, taču gandrīz minūti aiz Sainza un 20s aiz Piastri...
Komanda gan visu nedēļu mocījās ar saķeri, riepu nodilumu, gan maksimai, gan Perezam pārkarsa un dila priekšējās riepas vairāk kā nepieciešams.
Tā kā sacīkstes simulācija treniņā, kā eksperti teica, iespējams tomēr nebija saistīta ar jaudas nogriešanu. Ja tā, tad Ferrari varēja teorijā arī bez maksimas problēmas uzvarēt un tas būtu patīkams notikums.

Jebkurā gadījumā RBR vajag skatīties, kas ar bremzēm, kam tādam nevajadzētu notikt, kur nu vēl startā.

Merši, nu fiasko puiši, fiasko, Hmailtons sāka cerīgi, atkal riskēja ar stratēģiju, taču motors... Rasels darīja labu darbu, bet nu fināls bēdīgs, labi ka bez traumām.

Astoni, abi ar meršiem līdzīgs ātrums, arī Strols formā, patīkams pārsteigums, savukārt Alonso izpildījās ļoti nesmuki, zin taču vecais, ka telemetrijā redzams, ka viņš atmetā spirms laika, sabremzējās un iemina grīdā, iepriekš tur tā nedarīja, pelnīts sods. Protams, gribas domāt, ka "netīšām" taču iespējams vecajam uz nerva uzkāpa, Rasells atkal Tu man astē, cik var .

Nenoliedzams prieks par HAAS un Halku ar Magnusenu, apsveicams rezultāts

Vīza, Cunoda malacis, cepuri nost, Rikajrdo sacīkstē ātrums labāks nekā Cunodam, taču, ko tas dod, ja kvalificējās tik zemu, no pilotēšanas viedokļa cerīgs posms, no rezultāta neapmierinošs.

Williamsam liels fuij, nedrīkstēja Seržantam atņemt šasiju, jo Albons kļūdījās pats un pelnīti, ka nedabūja punktus.

Sauber/Kick/Steiks - kas tur vellllos notiek, trešais posms un pitstopā šausmas, cik var bojāt sacīksti braucējiem, jau tā šasija nav tā ātrākā, bet nu šitas cirks paliek par traku, stipri par traku!

Alpain, šeit tikai smagi jānopūšās.

Vēlreiz apsveicu sarkanos ar uzvaru, lai izdodas kcik viņiem ieviest intrigu.

     [+] [-]

, 2024-03-25 20:14, pirms mēneša
Kādas iespējas, ka Maki varētu vēl vairāk pietuvoties sarkanajiem? Ok, šobrīd vēl pāragri kaut ko prognozēt, vienkārši gribas dzirdēt kādas prognozes.

     [+] [-]

, 2024-03-25 22:37, pirms mēneša
Hose Girtinho rakstīja: Kādas iespējas, ka Maki varētu vēl vairāk pietuvoties sarkanajiem? Ok, šobrīd vēl pāragri kaut ko prognozēt, vienkārši gribas dzirdēt kādas prognozes.
Pēc Japānas varēs pateikt vairāk, ja Maki, japānā spēs būt tik pat tuvi (jo solās, ka visiem būs palieli uzlabojumi)...pēc šiem uzlabojumiem varēs vairāk prognozēt.

Šobrīd visu noteiks tas, cik labi izrādīsies uzlabojumi, ja Maki turpinās tādā garā un sarkanie paslīdēs, pilnībā iespējams ka šīs komandas cīnīsies ka līdzīgs ar līdzīgu. Sarkano trumpis ir jaudīgāks kopējais spēka agregāts.

Tā kā Makiem ir laba iespēja vēl pietuvoties.