Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Man ir slepkavas instinkts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Man ir slepkavas instinkts"
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

22 gadus vecais "Ferrari" F1 pilots Šarls Leklērs atzinis, ka viņā valda "slepkavniecisks" instinkts sacīkstēs cīnīties par uzvarām. Pagājušajā gadā Leklērs, lai gan aizvadīja tikai otro sezonu čempionātā, kopvērtējumā pārspēja pat savu titulēto komandas biedru Sebastianu Fetelu. Aizkulisēs viņam jau piedēvēta iesauka "slepkava mazuļa ādā".

"Man ir šis slepkavas instinkts," intervijā "Motorsport-Magazin.com" sacīja Leklērs. "Man tas vienmēr ir bijis. Tiklīdz esmu mašīnā, cenšos atdot sevi visu. Kad esmu mašīnā, nevēlos finišēt otrais, trešais, ceturtais vai piektais. Šīs pozīcijas mani neinteresē - es gribu uzvarēt."

Sportists gan atzīst, ka "uzvara par katru cenu" pieeja var būt gan viņa stiprā, gan vājā vieta. Piemēram, pagājušajā gadā Leklēra neatlaidība noveda pie attiecību pasliktināšanās ar komandas biedru Fetelu, un Brazīlijas posmā abi piedzīvoja sadursmi, lai gan būtu varējuši izcīnīt punktus.

"Dažas kļūdas, ko pagājušajā sezonā pieļāvu, ir daļa no manas mentalitātes," viņš skaidro. "Es atdevu visu arī tajos brīžos, kad vienkārši varēju finišēt punktos. Ne visiem es šī iemesla dēļ patikšu, bet tāds es esmu. Tajā pašā laikā es vēl varu mācīties. Šai mentalitātei ir arī pozitīvie aspekti, kamēr citos brīžos tie var sāpināt. Man ir labāk jāizprot un jāspēj kontrolēt šī mentalitāte, lai pielietotu to īstajos brīžos. Esmu pārliecināts, ka tas viss nāks ar pieredzi."

Sešas reizes pērn Leklērs bija ātrākais kvalifikācijās, bet sacensībās Spā-Frankošamps un Moncas trasēs arī spēja uzvarēt. Kopvērtējumā viņš guva ceturto vietu, kamēr Fetels sezonu pabeidza piektais, nopelnot par 24 punktiem mazāk.

"Esmu ļoti apmierināts ar to, kā aizritēja sezona," saka Monako karogu pārstāvošais pilots. "Daudz attīstījos, taču vēl daudz kas jāmācās. Esmu priecīgs par to, ko spēju parādīt. Cerams, ka šogad turpināšu augt."

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2020 Formula 1...

     [+] [-]

, 2020-03-24 09:51, pirms 4 gadiem
Šādi apgalvojumi ir teicams piemērs kadel par viņu nevajadzētu fanot... varbūt serījveidslekavas instinkts viņā mājo un katrā no GP pa kādam līķim varēs ātrast...

     [+] [-]

, 2020-03-24 11:47, pirms 4 gadiem
BlackChild rakstīja: Šādi apgalvojumi ir teicams piemērs kadel par viņu nevajadzētu fanot... varbūt serījveidslekavas instinkts viņā mājo un katrā no GP pa kādam līķim varēs ātrast...
Kur tādi muļķi rodas?

     [+] [-]

, 2020-03-24 17:28, pirms 4 gadiem
Drīzāk jau vispār jautājums, kāda jēga vispār no šāda raksta bija.

Tādu pašu instinktu piedēvēja MŠ, tad ALO, tad VET, tad HAM. Ne ar ko jau šis neizceļas. Un par visiem minētajiem taču arī var teikt, ka neviens nekad negribēja finišēt un sitās līdz pēdējam.

Un pie tam diez vai ir korekti tulkot killer instinct sakarā ar kaut kādām slepkavībām. Tas galīgi nav viens un tas pats.