Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" iznīcina jauno F1 šasiju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" iznīcina jauno F1 šasiju
Foto: Alfa Romeo Racing

"Alfa Romeo" komandas gatavošanās 2020. gada sezonai pamatīgi iedragāta, jo pirmajos triecientestos, kas notikuši Milānā, esot iznīcināta jaunā sacīkšu mašīna.

"Motorsport-Magazin" vēsta, ka mazāk nekā 100 dienas pirms jaunās F1 sezonas starta "Alfa Romeo" piedzīvojusi neveiksmi triecientestu laikā, jo pirmā izgatavotā šasija ir iznīcināta un tās dizains vairs nav pielietojams.

Tas nozīmē, ka Šveicē bāzētajai komandai ir iespējami ātri jānāk klajā ar jaunu konstrukciju, kurai atkal būs jāveic triecientesti, pirms no šasijas varēs uzbūvēt pilnvērtīgu auto.

Kā zināms, oficiālie F1 pirmssezonas testi, kuros parasti piedalās visas komandas, sāksies jau 19. februārī. Pagājušajā gadā ar jaunā spēkrata izgatavošanu aizkavējās "Williams" komanda, kas vēlāk sezonā izrādījās vājākā.

Konstruktoru kausā "Alfa Romeo" šosezon izcīnīja astoto vietu, haotiskajā Brazīlijas "Grand Prix" gūstot 22 punktus, kas ļāva ievērojami uzlabot situāciju kopvērtējumā. Savukārt kopumā komanda šajā gadā izcīnīja 57 punktus.

Arī nākamajā sezonā "Alfa Romeo" turpinās pārstāvēt 2007. gada F1 čempions Kimi Raikonens un Antonio Džovinaci.

Izmantotie resursi:
Formel 1, F1, MotoGP, DTM bei...