Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels atzīst savu vainu sadursmē ar Verstapenu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels atzīst savu vainu sadursmē ar Verstapenu
Foto: Motorsport.com

Džordžs Rasels pilnībā atzinis savu vaino sadursmē ar Maksu Verstapenu Lasvegasas F1 posma laikā, atklājot, ka konkurentu pirms notikušā kontakta spoguļos nav redzējis. Pēc šīm sacensībām "Mercedes" komandas otrā vieta Konstruktoru kausā ir apdraudēta.

Verstapens mēģināja atgūt zaudētās pozīcijas, kad 26. apļa 12. līkumā notika neliela sadursme ar Raselu. "Red Bull" pilota priekšējais antispārns bija bojāts, taču viņam izdevās aizcīnīties līdz uzvarai. "Mercedes" braucējs saņēma piecu sekunžu sodu, finišēja ceturtais, bet līdz ar to rezultātos tika atmests uz astoto vietu.

"Sacīkste noritēja bez aizķeršanās, līdz brīdim, kad piedzīvoju sadursmi ar Maksu," stāsta Rasels. "Es vienkārši viņu neredzēju aklajā zonā. Nebiju gaidījis, ka viņš mani tur apdzīs. Patiesībā es pat necīnījos ar viņu, jo Makss šajā sacīkstē nebija mans tiešais konkurents. Mēs vienkārši centāmies saglabāt riepas dzīvas. Kārtējo reizi tika izmests mēslainē komfortabli iegūstams pjedestāls."

Viņš turpina: "Vienīgais, kas incidentā tika sabojāts, bija riteņa diska uzlika, kas ietekmēja dzesēšanu, līdz ar to riepa ātrāk sabojājās. Ja nebūtu drošības mašīnas, mēs turpinātu ceļu uz pjedestālu. Nezinu, ko teikt, ko esmu sarūgtināts gan par šo sacīksti, gan sezonu kopumā."

Tā kā Šarls Leklērs finišēja otrais, bet Karloss Saincs - sestais, posmu pirms sezonas beigām "Ferrari" komanda Konstruktoru kausā otrajā vietā esošajai "Mercedes" pietuvojusies jau vairs tikai četru punktu atstatumā.

"Šī sezona bijusi patiesi sarūgtinoša un nomācoša," neslēpj Rasels. "Tagad, dodoties uz Abū Dabī, starp mums un "Ferrari" ir tikai daži punkti."

"Mercedes" boss Toto Volfs atzina: "Šī sacīkste atspoguļo mūsu sezonu kopumā. Lai gan mums ir ātra mašīna, ar ko var sacensties par pjedestālu. Džordža situācija ar Maksu bija vienkārši neveiksmīga."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv