Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" paziņo par izmaiņām F1 komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" paziņo par izmaiņām F1 komandā
Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā regresu, kas rezultātu ziņā piedzīvots šajā gadā, "Ferrari" komanda pieņēmusi lēmumu veikt izmaiņas savas "Formula 1" komandas tehniskās nodaļas struktūrā, ieviešot arī svarīgu jaunu amatu.

Vairākas sezonas cīnoties ar "Mercedes" un "Red Bull" vienībā, šogad "Ferrari" kļuvusi par izteiktu vidus līmeņa komandu, jo starpsezonas laikā piedzīvots ievērojams ātruma zudums, sevišķi taisnēs, lai gan pastāv arī citas nepilnības un problēmas. Pašlaik, pēc aizvadītiem trim 2020. gada sezonas posmiem, Konstruktoru kausā itāļu komanda ieņem tikai piekto pozīciju.

Jau iepriekš komandas vadītājs Matija Binoto pavēstīja, ka tā visa rezultātā atbildīgo darbinieku atlaišanas nenotiks, bet trešdien "Ferrari" oficiāli paziņoja par izmaiņām tehniskās nodaļas struktūrā. Paziņojumā uzsvērts, ka šo izmaiņu mērķis ir "nodaļu padarīt efektīvāku un nodrošināt holistiskāku pieeju tehniskās veiktspējas attīstīšanai, izveidojot mērķtiecīgāku un vienkāršotāku vadības ķēdi, kas katras nodaļas vadītājiem piešķirs nepieciešamās pilnvaras, lai sasniegtu savus mērķus".

Jauno veiktspējas attīstības nodaļu pārraudzīs Enriko Kardile, kurš ir "Ferrari" aerodinamikas un automobiļu projektu menedžmenta nodaļas vadītājs. Jaudas agregāta attīstīšanas darbus arī turpmāk vadīs Enriko Galtjeri, sporta nodaļas direktora pienākumus un trases aktivitātes vadīs Lorēns Mikīss, bet Simone Resta turpinās vadīt šasijas inženierijas nodaļu.

"Nodaļa, ko vadīs Enriko Kardile, varēs paļauties uz Rorija Bīrna pieredzi un tādu sevi pierādījušu inženieri kā Davids Sančess," skaidro Binoto. "Tas būs stūrakmens mašīnas turpmākajā attīstīšanā. "Ferrari" personāls ir savā augstākajā līmenī, un mums šajā ziņā nav par ko konkurentus apskaust. Tomēr mums arī ir jāveic izlēmīgas pārmaiņas, paceļot latiņu nodaļu vadītāju atbildības jomā."

Binoto arī atzīst, ka tagad "Ferrari" mērķis ir izveidot ilgtermiņa projektu, kas spēj būt panākumiem bagāts, un tehniskās nodaļas restrukturizēšana ir daļa no šī plāna: "Tas prasīs laiku, un mēs piedzīvosim arī kritumus rezultātu un snieguma ziņā, kā tas ir šobrīd. Tomēr uz šādiem īstermiņa kritumiem jāreaģē ar spēku un vēlmi atgriezties pašā virsotnē, cik ātri vien iespējams. Tas ir tas, ko mēs paši gribam, un ko no mums gaida līdzjutēji visā pasaulē."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...