Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens nenoliedz iespēju pāriet uz "Mercedes" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens nenoliedz iespēju pāriet uz "Mercedes" komandu
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

“Red Bull” varas rotaļas turpinājušās arī pirms trešā šī gada F1 pasaules čempionāta posma Austrālijā un šajā stadijā arī Makss Verstapens neizslēdz iespēju, ka nākotnē varētu startēt "Mercedes" komandā, lai gan vēl pirms mēneša šāds scenārijs nevienam pat prātā neienāca.

Šobrīd trīskārtējam Formula 1 čempionam Verstapenam ir līgums ar “Red Bull” komandu līdz 2028.gada sezonai, kas tika pagarināts pēc viņa pirmā titula izcīnīšanas. Tomēr vēlāk šim līgumam tika pievienoja papildus klauzula, kas paredzēja iespēju Verstapenam bez sankcijām lauzt līgumu, ja no komandas aiziet Helmuts Marko. Par šo līguma papildinājumu vienojās un līgumam to pievienoja Marko un Verstapenu puse, par to neinformējot Kristianu Horneru. Juridiski tas bija iespējams, jo arī Helmuts Marko ir viens no “Red Bull Racing” direktoriem ar pilnvērtīgām paraksta tiesībām.

Nevar aizmirst, ka tiklīdz Saūda Arābijas GP nedēļas nogales laikā sākās runas par iespējamo Helmuta Marko aiziešanu no komandas šo varas cīņu rezultātā, arī Verstapens nedomājot ļoti stingri nostājās sava mentora pusē, paziņojot, ka ir gatavs komandu pamest. Tas lika mainīt toni arī Kristianam Horneram, kurš uzstāja, ka neviens darbinieks nav lielāks un svarīgāks par pašu komandu.

Tostarp jāpatur prātā, ka “Mercedes” komandā ir brīva pilota vieta uz 2025.gada sezonu, jo Lūiss Hamiltons pievienojas “Ferrari” vienībai. Ja tiešām notiek šis neticamais scenārijs un Verstapens pamet “Red Bull”, tad “Mercedes” komanda ir ticamākais galamērķis, kas varētu piedāvāt nīderlandietim dāsnu atalgojumu, labu infrastruktūru un cerības uz progresu jaunajā tehniskajā ērā 2026.gadā.

“Neviens pat iedomāties nespēja, ka Lūiss varētu pāriet uz “Ferrari”, bet tas ir noticis,” atbildot uz jautājumu par iespējām pievienoties “Mercedes”, komentēja Verstapens. “Dzīvē mēs nevaram būt droši, kas ar mums atgadīsies un kāds būs likteņa pavērsiens. Tāpēc arī es nevaru 100% izslēgt iespēju, ka tas (pāreja uz “Mercedes”) absolūti nenotiks. Tāda ir mana nostāja pret dzīvi, bet tai pat laikā es necenšos par to pārlieku daudz domāt un šobrīd esmu apmierināts šajā komandā, jo mūsu sadarbība dod rezultātu.”

Izmantotie resursi:
www.f1.lv