Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vadītājs: "Šosezon "Red Bull" pārsvaru esam samazinājuši uz pusi"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vadītājs: "Šosezon "Red Bull" pārsvaru esam samazinājuši uz pusi"
Foto: Motorsport.com

Lai gan "Red Bull" vienība šī gada pirmajos posmos atkal sevi pierādījusi kā pārliecinoša favorīte, "Ferrari" vadītājs Frederiks Vasūrs atzīst, ka, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, viņa komandai deficītu izdevies sadeldēt uz pusi.

Abās pirmajās šīs sezonas sacīkstēs "Red Bull" izdevās sasniegt dubultuzvaru. Bahreinā Makss Verstapens finišēja 25 sekundes priekšā Serhio Peresam, bet Saūda Arābijā uzvarēja ar 18 sekunžu pārsvaru pār komandas biedru. Pirmajā posmā trešo vietu ieņēma Karloss Sainss, bet otrajā posmā trešais bija Šarls Leklērs.

Salīdzinājumā ar pagājušās sezonas sākumu, šobrīd "Ferrari" sevi pārliecinoši pieteikusi kā otrā ātrākā komanda, kamēr "Mercedes", "McLaren" un "Aston Martin" nonākušas iedzinējos. Vasūrs atzīst, ka šobrīd ir grūti izvērtēt patieso sacīkšu tempu, tomēr tendence, viņaprāt, ir pozitīva.

"Nekad nav viegli iegūt skaidru bildi par sacīkšu tempu, jo nekad nevar zināt, kad konkurenti brauc ar pilnu gāzi," saka Vasūrs. "Tomēr, ja salīdzinām ar pagājušo gadu, toreiz bijām 1.1 sekundi aiz "Red Bull", plus vai mīnus 0.2 sekundes, bet tagad tās ir 0.4 līdz 0.6 sekundes. Atstatumu esam samazinājuši uz pusi."

Vasūrs atzīst, ka uzlabojumi bijuši sekmīgi visās jomās: "Veiktspēja nāk no visurienes. Nekad nav tā, ka ir viena maģiskā lode, kas iedod mašīnai 0.5 sekundes aplī. Esam uzlabojuši visas sfēras. Tā centāmies darīt jau pagājušajā gadā un izdevās spert cienīgu soli uz priekšu. Jāmēģina turpināt attīstību visās jomās, bet aerodinamika vienmēr ir pamata atslēga."

Austrālijas GP kvalifikācijā otro vietu sasniedza Sainss, bet Leklērs, pēc soda piemērošanas Serhio Peresam, startēs no ceturtās pozīcijas. Sākums svētdienas rītā plkst. 6:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...