Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Tagad ar "Mercedes" līkumos var braukt daudz agresīvāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Tagad ar "Mercedes" līkumos var braukt daudz agresīvāk"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" pilots Džordžs Rasels turpina pozitīvi izteikties par "Mercedes" jauno F1 modeli W15, sakot, ka ātros līkumos izbraukt tagad iespējams agresīvāk.

Rasels stāsta, ka inženieriem izdevies novērst daudzus trūkumus, kas bija novērojami iepriekšējos gados, un šī gada mašīnu iespējams daudz pārliecinošāk pilotēt līkumos. Lielākā problēma esot piespiedējspēka trūkums, bet pie tā tiks strādāts turpmākajos mēnešos.

"Tagad varam agresīvāk braukt vidēji ātrajos un ļoti ātrajos līkumos, neuztraucoties, kā reaģēs mašīnas aizmugure," saka Rasels. "Un ir sajūta, ka esam sasnieguši lielu progresu, runājot par mašīnas konsekvenci. Varam paļauties uz to daudz vairāk, nekā tas bijis pagātnē. Uz šo lietu pagājušā gada garumā īpaši koncentrējāmies. Iepriekšējam modelim bija daudzi trūkumi, ko komandai ir izdevies ar savu darbu novērst. Esam ieguvuši mehāniski tādu mašīnu, lai aerodinamikas cilvēki varētu koncentrēties tikai uz piespiedējspēka palielināšanu. Agrāk, neatkarīgi no tā, ko bijām paveikuši aerodinamikas jomā, vienmēr bija kādas pamata problēmas, kas prasīja laiku, lai tās saprastu."

Tikmēr bijusī "AlphaTauri" komanda, kas šosezon startē kā "Visa Cash App RB", izveidojusi ciešāku sadarbību ar "Red Bull" nometni. Daniels Rikjardo pirmajā testu dienā bija ceturtais ātrākais, bet otrajā - piektais. Pieredzējušais pilots nesen izteicās, ka šogad sapņo izcīnīt pjedestālus, tomēr, tuvojoties pirmajam posmam, uzstādījis pieticīgākus un reālāk aizsniedzamus mērķus.

"Kad redzu Karlosu Sainsu pirmajā vietā, rodas daudz jautājumu," atzīst Rikjardo. "Vai tas ir maza degvielas daudzuma dēļ? Vai tas ir dēļ motora? Nekad nevar zināt. Ja man prasa, kur mēs atrodamies rezultātu tabulā, es teiktu, ka kaut kur pa vidu. Saprotu, ka nākamnedēļ mēs neizcīnīsim pirmo starta vietu. Bet, ja spēsim cīnīties vidus ešalonā, spēsim iekļūt trešajā kvalifikācijas kārtā un izcīnīsim punktus sacīkstē, tas būs labs sākums. Domāju, ka to var saukt par mērķi. Vai to izdosies īstenot, rādīs laiks. Kad sezona ieskriesies, būsim vairāk apguvuši šo mašīnu un darbu kopā ar jaunu personālu, un tad varēsim šo latiņu celt mazliet augstāk."

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2021 Formula 1...