Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs prognozē "Red Bull" pārspēku arī uz gaidāmo F1 sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs prognozē "Red Bull" pārspēku arī uz gaidāmo F1 sezonu
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs pēc aizvadītajām pirmajām divām testu dienām ar gandarījumu runā par jauno "Ferrari" sacīkšu auto SF-24. Salīdzinot ar situāciju pirms gada, šī mašīna trasē esot prognozējama, līdz ar to arī turpmākā attīstība solās būt krietni sekmīgāka.

Ja vēl pirmajā testu dienā Bahreinā dominēja Makss Verstapens un "Red Bull" komanda, otrajā jau ātrākā bija "Ferrari" vienība. Leklērs strādāja no rīta, sasniedzot sesijas ātrāko laiku, bet pēcpusdienā, trasei kļūstot ātrākai, labāko laiku jau uzrādīja viņa pārinieks Karloss Sainss. Turklāt viņa rezultāts bija par vairāk nekā sekundi labāks nekā dienu iepriekš Verstapena sasniegtais. Šodien testu pēdējā diena.

"Esam sasnieguši labu progresu," saka Leklērs. "Mašīna atkal dara to, ko tai ir jādara, kas pagājušā gada sākumā tā nebija. Atceros, ka pēc pirmajām dienām biju ļoti noraizējies, jo ar to bija ārkārtīgi sarežģīti braukt. Šogad ir vieglāk, līdz ar to mēs sākam no labāka izejas punkta. Veicamo darbu gan ir aizvien ļoti daudz. Līdz šim viss padarīts pēc plāna, ar to domājot, ka nav piedzīvoti nekādi nepatīkami pārsteigumi attiecībā uz mašīnas uzvedību trasē. Tā uzvedas tā, kā simulatorā, kas ir laba zīme. Līdz ar to varam to attīstīt arī virtuālajā vidē Maranello rūpnīcā. Pagājušajā gadā, braucot līkumos, mēs nevarējām zināt, kā tā reaģēs - vai nebūs ekstremāli slikta vai liela pagriežamība."

Runājot par spēku samēriem gaidāmajā sezonā, Leklērs no prognozēm izvairās, bet uzskata, ka "Red Bull" vienība aizvien būs priekšā visiem pārējiem.

"Runājot par konkurētspēju, vēl ir pāragri kaut ko spriest," atzīst Leklērs. "Sākotnējā sajūta saka, ka "Red Bull" diemžēl saglabā diezgan lielu pārsvaru. Bet tās ir manas personīgās sajūtas, jo dati šobrīd neko daudz šajā ziņā nenozīmē."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...