Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Zināms potenciālais Hamiltona vai Botasa aizvietotājs "Mercedes" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Zināms potenciālais Hamiltona vai Botasa aizvietotājs "Mercedes" komandā
Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs apstiprinājis, ka autosportists Džordžs Rasels ietilpst viņa ilgtermiņa plānos, un nākotnē brits varētu aizvietot sastāvā Lūisu Hamiltonu vai Valteri Botasu.

Būdams "Mercedes" attīstības programmas pilots, pērn Rasels aizvadīja pirmo sezonu "Formulā 1", pārstāvot "Williams" vienību, kas izmanto Vācijas autoražotāja sacīkšu dzinējus. Visos posmos viņam debijas sezonā kvalifikācijās izdevās pārspēt Robertu Kubicu, un arī šogad viņš parādījis cienījamu sniegumu cīņā par starta vietām, divas reizes iekļūstot otrajā kārtā un divreiz startējot no 12. pozīcijas. Pagaidām šosezon gan nav sekmējies ar punktu gūšanu.

Jau nesen paklīda runas, ka Rasels 2021. gadā varētu nomainīt Botasu "Mercedes" komandā, taču pats brits apstiprinājis, ka vēl arī nākamajā sezonā brauks ar "Williams" formulu. Tiesa, nākotnē viņš pavisam noteikti var tikt izsaukts uz pašreizējo F1 čempionvienību.

"Džordžs pavisam noteikti ir daļa no mūsu ilgtermiņa plāniem, taču ne uz 2021. gadu," sacīja "Mercedes" boss Volfs. "Viņam ir līgums ar "Williams" uz trim gadiem, un viens no šiem gadiem vēl ir priekšā. Klēra Viljamsa jau ir pateikusi, ka Džordžs ir svarīga daļa no viņas komandas, un arī mūsu pusei ir jāpilda kontraktā noteiktie punkti. Pirms diviem gadiem mēs zinājām, ko darām - "Williams" deva viņam iespēju ienākt F1 čempionātā, un tāpēc mēs šo "Williams" nostāju ļoti respektējam. Tas gan uzreiz nenozīmē, ka, ja viņš būtu brīvs, mēs jau šobrīd atrastu viņam vietu "Mercedes" komandā."

Pašlaik vēl ne Botass, ne arī Hamiltons nav parakstījuši līgumus uz 2021. gadu, un nav arī skaidrības, uz cik ilgu laiku tie tiks noslēgti. Šobrīd vairums nešaubās, ka nākamgad "Mercedes" sastāvs paliks nemainīgs, un līgumu noslēgšana ir tikai laika jautājums.

"Esam ļoti apmierināti ar to sastāvu, kas mums ir pašlaik," saka Volfs. "Viņi rāda labu sniegumu, tiešām labi saprotas viens ar otru, kas ir svarīgi dinamikai komandas iekšienē, kā arī svarīgi inženieriem, kas izmanto viņu sniegto ieguldījumu. Valteri un Lūiss ir mūsu šodienas piloti, lojalitāte mums ir ārkārtīgi svarīga un mēs vienmēr uz nākotni skatāmies ilgtermiņā."

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...

     [+] [-]

, 2020-07-22 21:58, pirms 4 gadiem
Diezgan neveiksmīgs virsraksts, kuru varētu lietot ja runa būtu par kādu citu nevi Raselu. Interesantākais šeit ir fakts, ka Williams neļāva viņam aiziet.